Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rekonstrukce a diagnostika staveb (KME / RS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / RS - Rekonstrukce a diagnostika staveb, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden Obsah a rozsah stavebně technického průzkumu, diagnostika staveb2. týden Specifikace pojmů - vada, porucha, předpisy pro hodnocení a úpravy budov3. týden Základy - zjišťování tech. stavu, způsoby sanace a zesilování4. týden Základy - zjišťování tech. stavu, způsoby sanace a zesilování5. týden Svislé konstrukce - zjišťování tech. stavu, způsoby sanace a zesilování6. týden Svislé konstrukce - zjišťování tech. stavu, způsoby sanace a zesilování7. týden Vodorovné konstrukce - zjišťování tech. stavu, způsoby sanace a zesilování8. týden Vodorovné konstrukce - zjišťování tech. stavu, způsoby sanace a zesilování9 .týden Střešní konstrukce - zjišťování tech. stavu, způsoby sanace a zesilování10. týden Střešní konstrukce - zjišťování tech. stavu, způsoby sanace a zesilování11.týden Schodiště - zjišťování tech. stavu, způsoby sanace a zesilování12.týden Vady a poruchy panel. objektů , možnosti úpravy těchto objektů13.týden Závěrečné shrnutí rekonstrukcí pozemních staveb a jejich použití na objektech

Získané způsobilosti

Student- se orientuje v konstrukčním systému klasické i nové stavební zástavby,- je schopen definovat důležitost jednotlivých konstrukčních prvků a jejich funkci v rámci celého objektu,- umí řešit dispoziční uspořádání stavebního objektu,- je schopen stanovit příčiny vzniku poruchy u stavebního objektu,- je schopen zvolit odpovídající obsah a rozsah stavebního zásahu do objektu při jeho rekonstrukci.

Literatura

Jiří Witzany. Konstrukce pozemních staveb 50, 60. ČVUT, fak. Stav. Vlček. Poruchy a rekonstrukce staveb. edice Tech. knihovna , Era nakladatelství. Jiří Witzany. Poruchy a rekonstrukce zděných budov. knižnice ČKAIT.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Zpracování semestrální práce na odpovídající úrovni.Požadavky ke zkoušce:Aktivní znalost probírané látky a schopnost aplikovat látku na řešení konkrétní úlohy.

Garant

Ing. Luděk Vejvara, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ladislav Hapl, CSc.