Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavební projekt 1/1 (KME / SPR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / SPR1 - Stavební projekt 1/1, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání řešené budovy na základě architektonické studie, publikovaných prezentací významných staveb v médiích apod. Jako vhodná budova je předpokládán objekt administrativní, obytný, municipální, sportovní apod., výšky do 8 podlaží nebo 36 m rozponu střešní konstrukce.2. Komplexní analýza vybrané budovy ? funkce, vlastnosti, okolí, orientace ke světovým stranám, dispoziční a rozměrové požadavky, základové poměry ? zpracováno ve formě textové zprávy, podle potřeby doplněné skicami.3. - 4. Variantní návrh nosného systému a obvodového pláště budovy ? 3 vhodné materiálové, konstrukční a technologické varianty (schémata půdorysu a řez 1:200 + textová charakteristika).5. - 6. Analýza variant nosného systému a obvodového pláště, výběr nejvhodnější varianty a její optimalizace (textová příloha + schémata 1:100).7. - 8. Koncepční návrh výplňových konstrukcí a zdravotechnických systémů TZB (schémata 1:100 + předběžné výpočty stavební fyziky a TZB).9. - 11. Předběžné statické výpočty a posouzení vybraných nosných prvků nosného systému budovy, posouzení prostorové tuhosti a stability, návrh a posouzení styků. Konstrukční výkresy (tvar, skladba) 1:100.12. Veřejná prezentace rozpracovaného projektu.13. Kompletace projektu. Zápočet

Získané způsobilosti

Student:- je schopen analyzovat vnější účinky působící na budovu,- je schopen uplatnit komplexní přístup při návrhu, analýze a optimalizaci staveb.

Literatura

Individuálně dle doporučení vedoucího projektu. Neufert E. Navrhování staveb: Příručka pro stavebního odborníka, stavebníka, vyučujícího i studenta. Praha, CONSULTINVEST, 1995. Newman M. Newman M.: Standard handbook of structural details for building construction. 1993.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Vypracování semestrální práce v uspokojivé kvalitě a její veřejná prezentace.

Garant

Doc. Ing. Jan Pašek, Ph.D.