Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavitelství 3A (KME / STA3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / STA3 - Stavitelství 3A, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hlubinné základyprincipy hlubinného založení, vháněné a vrtané piloty, mikropiloty,2. Soudobé založení objektůprahy nad piloty, rošty, desky a patky, metody speciálního zakládání3. Spodní stavba objektů a suterénymonolitické suterény, podzemní stěny, izolace proti vlhkosti a vodě4. Zděné cihelné systémy a systémy z lehkých betonůzdící systémy, cihelné bloky, vazby a překlady, sendvičové zdivoporobetonové bloky, betonové bloky s izolací, keramizitbeton5. Deskové monolitické a montované stropní konstrukceskládané stropy s dobetonávkou, keramické stropy, betonové stropy6. Ocelové a ocelobetonové stropní konstrukceoceloplechové stropní desky, spřažené ocelobetonové desky, ocelové nosníky7. Skládané betonové a monolitické stropyželezobetonové a předjaté panely, monolitické desky, bezprůvlakové deskyhřibové stropy pro velká rozpětí a zatížení8. Betonové stavbytypické stěnové a skeletové systémy, železobetonové a montované skelety, atypickéskelety, použití obvodového zděného a lehkého montovaného pláštěprefabrikované konstrukce a jejich aplikace na stěnový a skeletový systém9. Výškové objektyskelety, ztužující jádra, užití lehkého obvodového pláště10. Ocelové skeletysystém ocelové stavby, kotvení sloupů, ztužení konstrukceocelobeton, plechobetonové desky, jádra, výškové objekty11. Zastřešení vazníky a halové objektyzastřešení dřevěnými, ocelovými a železobetonovými vazníky, vaznice, střešnípláště, sloupy, haly12. Dřevostavbymasivní, skeletové, deskové a roštové soustavy, ztužení, skladby, přístřešky,hotové dřevěné prostorové prvky a konstrukce13. Prostorové konstrukcedřevěné, betonové a kovové řešení hotových částí stavby

Získané způsobilosti

Student- se orientuje v nosných a nenosných konstrukcích pozemních staveb- definuje rozdíly mezi jednotlivými konstrukcemi- umí řešit použití nosných a nenosných konstrukcí v návrhu stavby- volí vhodné konstrukce pro daný typ stavby- řeší stavebně fyzikální vlastnosti konstrukcí- aplikuje znalosti stavební fyziky a statiky staveb- umí navrhnout skladbu konstrukcí a jejich vazbu na ostatní konstrukce stavby

Literatura

Hájek, Petr. Konstrukce pozemních staveb 1 : nosné konstrukce I. Vyd. 3. Praha : Nakladatelství ČVUT, 2007. ISBN 978-80-01-03589-4.Prof. Ing. Jiří Witzany, DrSc. Konstrukce pozemních staveb 20. ČVUT Praha, 2006. Prof. Ing. Jiří Witzany, DrSc. Konstrukce pozemních staveb 70 - Prefabrikované konstrukční systémy a části staveb. ČVUT Praha, 2003.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Vypracování a odevzdání semestrální práce na odpovídající úrovniZnalosti problematiky tohoto předmětu jsou součástí zkoušky z předmětu KME/STA4.

Garant

Ing. Luděk Vejvara, Ph.D.

Vyučující

Ing. Luděk Vejvara, Ph.D.Ing. Michal NovákMichal Novák, DiS.Ing. Hana Staňková