Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavitelství S1 - Systémy staveb (KME / STS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / STS1 - Stavitelství S1 - Systémy staveb, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týdenFunkce a typy staveb; stavební legislativa; technická dokumentace; zásady návrhu a realizace staveb; požadavky a vlastnosti staveb; díly staveb.2. týdenHistorie, současnost a tendence stavitelství; materiálová, technologická a konstrukční báze staveb; konstrukční systémy - druhy, funkce, vlastnosti.3. týdenMateriály a technologie svislých nosných konstrukcí - požadavky, vlastnosti.4. týdenPrvky svislých nosných konstrukcí - stěny, sloupy a základy, funkce, požadavky, vlastnosti, vnější vlivy.5. týdenKonstrukční uspořádání a statické působení vodorovných nosných konstrukcí, funkce, materiály, požadavky, vlastnosti.6. týdenMateriály a technologie stropních konstrukcí I. - beton, železobeton, beton kombinovaný s dalšími materiály.7. týdenMateriály a technologie stropních konstrukcí II. - ocel, ocelobeton.8. týdenMateriály a technologie stropních konstrukcí III. - dřevo a materiály na bázi dřeva.9. týdenMateriály a technologie stropních konstrukcí IV. - klenby a skořepiny.10. týdenNosné konstrukce zastřešení I. - terminologie; krovy - funkce, materiály, požadavky, vlastnosti, prvky a spoje, prostorová tuhost.11. týdenNosné konstrukce zastřešení II. - vazníkové a tažené konstrukce - funkce, materiály, požadavky, vlastnosti, prostorová tuhost.12. týdenKonstrukční systémy staveb - zatížení silová a nesilová, statické chování systémů převážně tlačených, tažených a ohýbaných.13. týdenKonstrukční systémy staveb - komplexní konstrukční a statická charakteristika; interakce primárně nosných a nenosných konstrukcí a prvků.

Získané způsobilosti

Student:- je schopen provést koncepční návrh nosného systému budovy- je schopen analyzovat vnější účinky působící na nosný systém- je schopen provést materiálový a technologický návrh svislé nosné konstrukce budovy- je schopen provést materiálový a technologický návrh vodorovné nosné konstrukce budovy

Literatura

Barritt C. M. H. Advanced Building Construction, Vols. 1 ? 4, Longman, 1988 ? 1991 (angl.). Hájek P. a kol. Konstrukce pozemních staveb 1 ? nosné konstrukce I. ČVUT Praha, 2006. Witzany J. a kol. Konstrukce pozemních staveb 20. ČVUT Praha, 2006. Horniaková L. a kol. Konštrukcie pozemných stavieb 1. SNTL, Praha , 1988. Barry R. The Construction of Building, Vols. 1 ? 4, Oxford BSP, 1991 ? 2000 (anglicky). Hapl L., Vejvara L. Učební texty KME pro obor stavitelství SA 1.

Požadavky

Vstupní požadavky:Znalosti tvorby stavebně technické dokumentace a konstrukčně materiálové problematiky pozemních staveb alespoň na úrovni předmětu Úvod do stavitelství.Požadavky k zápočtu:Zpracování semestrálních úloh v uspokojivé kvalitě a absolvování průběžných testů s úspěšností nad 50%.Požadavky ke zkoušce:Prokázání dostatečné znalosti semestrální látky a schopnost její aplikace v souvislostech.

Garant

Doc. Ing. Jan Pašek, Ph.D.