Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavitelství S4 - Kompletační konstrukce (KME / STS4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / STS4 - Stavitelství S4 - Kompletační konstrukce, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden Základy stavební fyziky - veličinyObsah stavební fyziky - úkoly tepelné techniky, akustiky a osvětlení prostorZákladní požadavky a předpisy2.týden Základy stavební fyziky - tepelné izolování objektůsoučinitele tepelné vodivosti, tepelné odpory a součinitele prostupu teplatepelná izolace, principy řešení a výpočty3. týden Nenosné konstrukce izolace v objektechIzolování objektů proti chladu, hluku a vlhkosti4. týden Příčky a dělící konstrukce soudobé zděné, monolitické a montované příčky,sádrokarton, prosklené stěny, přemístitelné příčky, dělící stěny5. týden Výplně otvorů příčkách a stěnách - dřevěné, kovové a plastovéokna, dveře, výkladce, skleněné stěny, žaluzie - materiály, druhy, zástavba6. týden Podlahy a podhledyNášlapné, roznášecí a izolační vrstvy podlahTeplé a studené povrchy, rozvody v podlaháchPevné a montované podhledy7. týden Omítky a povrchové úpravyObklady pevné a montované, jednovrstvé a vícevrstvé omítky, nátěry8 .týden Skládané /sendvičové/ konstrukce a lehké pláštězavěšené pláště9.týden Střechy a střešní pláště, ploché střechy - požadavky pro návrh a jejich řešeníúčinky na střechy, nepochozí, pochozí, pojízdná a zelená střecha, krytiny a sklony10. týden Konstrukce jednoplášťové a dvouplášťové střechyvětraná nevětraná jednoplášťová střecha, řešení dvouplášťové střechy skladbystřech, klempířské práce, odvodnění, atiky, detaily11. týden Střešní krytinyskladby, klempířské práce12. týden Doplňkové a kompletační konstrukce, úpravy pro instalacedřevěné, zámečnické, skleněné a plastové konstrukce,vedení instalací ve stavbě, koncepční řešení, typy a skladby konstrukcí13. týden Vybavení objektu a strojní zařízení v budováchvýtahy, strojovny, vedení instalací ve stavbách

Získané způsobilosti

Student- se orientuje v problémech v uvedené oblasti,- umí řešit úlohy z oblasti vícepodlažních budov,- řeší izolace objektů příčky a podlahy,- volí vhodné výplně otvorů a povrchové úpravy objektů,- umí řešit základní problémy stavební praxe z uvedené oblasti.

Literatura

Kolektiv autorů - doc. Hájek, doc. Novák, doc. Šmejcký. Konstrukce pozemních staveb 30 - Kompletační konstrukce. ČVUT Praha, 2002. Ing. Lenka Hanzalová, CSc., doc. Ing. Šárka Šilarová, CSc. Konstrukce pozemních staveb 40 - Zastřešení. ČVUT Praha, 2005.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Vypracování a odevzdání semestrální práce na odpovídající úrovni.Požadavky ke zkoušce:Aktivní znalost přednášené látky a obsahu předmětu KME/STA3 a schopnost aplikovat znalosti na řešení konkrétních úloh stavební praxe.

Garant

Ing. Hana Hanzlíková