Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technicko-fyzikální analýza (KME / TFA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / TFA - Technicko-fyzikální analýza, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zatížení staveb teplotou, teplotní pole, teplotní roztažnosti materiálů, vliv tuhosti konstrukce na její namáhání změnami teploty.2. Zatížení staveb vlhkostí, vlhkostní pole, vlhkostní roztažnosti materiálů, vliv tuhosti konstrukce na její namáhání změnami vlhkosti. Vliv změny chemického složení materiálu.3. Reologické vlastnosti materiálů. Význam smršťování a dotvarování stavebních konstrukcí na stav jejich napjatosti.4. Vliv pevnosti materiálu, modul pružnosti materiálu a součinitel délkové roztažnosti materiálu na spolehlivost stavebních konstrukcí.5. Vliv statické určitosti a neurčitosti konstrukce na vnitřní napjatost při namáhání nesilovými účinky.6. Kompozitní konstrukce a nesilová namáhání.

Získané způsobilosti

Student:- je schopen analyzovat nesilové účinky působící na stavební konstrukce,- je schopen zohlednit závažnost působení nesilových účinků při návrhu statického řešení stavebních konstrukcí.

Literatura

Technicko-fyzikální analýza staveb. Technicko-fyzikální analýza staveb. ČVUT Praha, 1990. Krňanský J. a kol. Technicko-fyzikální analýza staveb ? pomůcka pro cvičení. ČVUT Praha, 1991.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Zpracování semestrálních úloh v uspokojivé kvalitě a úspěšné absolvování zápočtového testu.Požadavky ke zkoušce:Prokázání dostatečné znalosti semestrální látky a schopnost její aplikace v souvislostech.

Garant

Doc. Ing. Petr Brož, DrSc.