Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočtové systémy mechaniky (KME / VSME)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / VSME - Výpočtové systémy mechaniky, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přehled softwarů, historie a motivace k předmětu2. Základy modelování ? pre-procesory, post-procesory, CAD systémy, řešiče a paralelní výpočty3. Základy skriptovacího přístupu k modelování, ukázka na jednoduchých úlohách statiky a dynamiky4. Základy parametrické optimalizace, ukázka na jednoduché úloze5. MSC.Marc - Tvorba procedur6. ANSYS - využití APDL skriptů7. LS-Dyna8. Fluent9. ADAMS10. Optimalizace - Optislang, Optistruct, Matlab11. Prezentace a zhodnocení semestrálních prací12. Prezentace a zhodnocení semestrálních prací13. Rezerva a udělení zápočtů

Získané způsobilosti

1. Přehled o výpočtových možnostech nejvýznamnějších systémů pro řešení úloh mechaniky2. Základní znalosti a schopnosti pro efektivní využití těchto softwarů. a. Praktické schopnosti pro automatickou tvorbu modelů b. Praktické schopnosti pro automatické vyhodnocení výsledků ve vybraných systémech. c. Schopnost využít skriptovací přístup pro řešení optimalizačních úloh.

Literatura

Bathe, Klaus-Jürgen. Finite-Elemente-Methoden. 2. Aufl. Berlin : Springer, 2002. ISBN 3-540-66806-3.Zeman, V. , Hlaváč, Z. Kmitání mechanických soustav. ZČU v Plzni, 2004. ?. Manuály k použití softwarům. Rossenberg, J.,Křen, J. Mechanika kontinua. ZČU v Plzni. Zeman, V., Laš, V. Technická mechanika. ZČU v Plzni.

Požadavky

Požadavky na zápočet: Odevzdání semestrální práce.

Garant

Ing. Tomáš Kroupa, Ph.D.