Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zděné konstrukce (KME / ZDK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / ZDK - Zděné konstrukce, Fakulta aplikovaných věd, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.týden Zdivo - úvod a historie zděných konstrukcíZděné konstrukce, druhy zdiva z pohledu historieHistorický vývoj zděných stavebStavební řády2.týden Základní vlastnosti zdiva a použití zděných konstrukcí- funkce zdiva, nosné a nenosné konstrukce- značky a symboly3.týden Materiály - vlastnosti a zkoušenípopis zdiva, zdící prvky - materiály, malty, výplňový beton, výztuž4.týden Mechanické vlastnosti a zkoušenípevnost v tlaku, ve smyku, v ohybupřetvárné vlastnosti a objemové změny5.týden Základy navrhování zdiva podle ČSN EN 19966.týden Navrhování zděných konstrukcí - pevnostidílčí součinitelé materiálů, návrhová pevnost, dílčí součinitelé odolnosti.Zásady navrhování podle mezních stavů. Charakteristické pevnosti zdiva.Deformační vlastnosti zdiva.7.týden Navrhování konstrukcí - namáhánístěny namáhané svislým zatížením, stěny namáhané smykem, stěnynamáhané ohybem.Stěny zatížení soustředěným zatížením.8.týden Štíhlosti a výpočetní modelyMezní štíhlosti stěnových konstrukcí. Účinky druhého řádu. Výpočtovémodely zděných vícepodlažních staveb. Mezní stavy použitelnosti.9.týden Navrhování zděných konstrukcí a umístění zdivaklasifikace vlivu prostředí, trvanlivost zdiva, zdivo pod úrovní terénu.Teplotní a dlouhodobé objemové změny.10.týden Zjednodušené metody výpočtu zděných konstrukcí podle ČSN EN 1996-311.týden Vyztužené stěnové konstrukcevyztužené prvky, předpjaté stěnové konstrukce12.týden Provádění zděných konstrukcízásady provádění zdiva, ochrana zděných konstrukcí během provádění apo provedení, povolená odchylka nosných stěn. drážky a výklenky vnosném zdivu.13.týden Návrh zděných konstrukcí na účinky požáru

Získané způsobilosti

Student- se orientuje v problematice zděných konstrukcí,- umí navrhovat zděné a vyztužení zděné konstrukce,- aplikuje získané znalosti při provádění zděných nosných a nenosných konstrukcí,- umí řešit základní problémy stavební praxe v oblasti zdiva a zděných konstrukcí.

Literatura

ČSN EN 1996 - 1, 2, 3 Navrhování zděnýých konstrukcí. Pavel Košatka, Karel Lorenz, Jitka Vašková. Zděné konstrukce 1.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Student musí splnit podmínky zápočtové písemné práce.Požadavky ke zkoušce:Aktivní znalost přednášené látky a schopnost aplikace při řešení konkrétních úloh.

Garant

Ing. Luděk Vejvara, Ph.D.

Vyučující

Ing. Luděk Vejvara, Ph.D.Ing. Jana Koláříková