Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostorové navrhování (KDE / 9ZAPN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / 9ZAPN - Prostorové navrhování, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

01/ Zadání semestrální práceZáklady prostorové percepce02/ Antropometrie / Proporční vztahy a kánony03/ Vývoj pojetí prostoru a zobrazovacích metod04/ Sídelní struktury / Vývoj osídlení05/ (Velko)město a jeho reflexe06/ Suburbie / Sprawl07/ Krajiny vnější / Venkovy08/ Životní prostředí / Principy trvale udržitelné budoucnosti09/ Dějiny a teorie veřejného prostoru10/ Interiéry / Solitéry11/ Krajiny vnitřní12/ Kyberprostor / Prostor virtuální reality13/ Nové prostory

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni pochopit a porozumět prostorovým vztahům, kvalitám a konceptům, budou se orientovat v prostoru i historii a teorii jeho pojetí a zobrazování.

Literatura

P. Halík, P. Kratochvíl, O. Nový. Architektura a město. Mitchell, William J. e-topia: život ve městě trochu jinak. Vyd. v českém jazyce 1. Praha : Zlatý řez, 2004. ISBN 80-902810-3-6.Maier, Karel. Urbanistická čítanka : vybrané texty urbanistické literatury XX. století . 1., Klasikové moderního urbanismu, urbanismus jako prostorové utváření měst. Vyd. 1. Praha : Česká komora architektů, 2000. ISBN 80-902735-3-X.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu: - pravidelná účast na přednáškách - min. 70%- průběžná textová příprava - četba, resumé a diskuse- průběžné plnění všech zadaných seminárních úkolů - odevzdání semestrální práce vypracované v souladu se zadánímPožadavky na absolvování zkoušky:- předchozí získání zápočtu- úspěšné absolvování ústní zkoušky

Garant

Mgr. Ing. arch. Petr Klíma

Vyučující

Mgr. Ing. arch. Petr KlímaMgr. Ing. arch. Petr Klíma