Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Design kovu a šperku 1 (KDE / 9ZDS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / 9ZDS1 - Design kovu a šperku 1, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka kurzu bude realizována formou praktické ateliérové výuky doplněné teoretickým výkladem v rozsahu 13 týdnů vždy po 3 hod./týden (0 + 3). Součástí výuky je vypracování průběžně zadávaných domácích úkolů dle probíraných témat v časovém rozsahu cca 1- 2 hod. týdně).Přehled probírané látky:1. Seznámení s bezpečnostními předpisy, zařízením ateliéru, stroji, nástroji.2. Materiály používané ve šperkařství.3. Seznámení s technologickými postupy a technikami ve šperkařství.4. Chemické látky používané ve šperkařství.5. Válcování a žíhání materiálu, měření a rýsování.6. Dělení materiálu - řezání lupénkovou pilkou, stříhání.7. Tvarování a vyrovnávání plechu.8. Pilování, vrtání.9. Protahování, stáčení a ohýbání drátů.10. Techniky povrchové úpravy šperků - smirkování, leštění, kracování.11. Pájení natvrdo pomocí ohně, pájení naměkko.12. Vytloukání, pájení dutých předmětů.13. Výroba jednoduchého prstenu.Podrobné informace o průběhu a obsahu jednotlivých seminářů v rámci semestru sdělí pedagog při úvodní hodině a průběžně vždy v dalších hodinách výuky

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu:Splnění všech semestrálních úkolů v požadované kvalitě a v termínech dle pokynů vyučujícího.

Garant

Doc. Petr Vogel, M.A.