Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interiér design 1 (KDE / 9ZID1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / 9ZID1 - Interiér design 1, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Orientační obsah jednotlivých seminářů (může být modifikováno pedagogem během výuky)1. Pojem interiér - definice, klasifikace, druhy. Teorie designu v souvislosti s designem interiéru.2. Zadání samostatné semestrální práce - návrhu interiéru (její průběžné precizování bude probíhat během semestru v konzultačních hodinách).3. Moderní a současný interiér. Typický prostor a nábytkový solitér.4. Způsoby prezentace návrhu od skici až po finální návrh (axonometrie, "rozměrovky"). Programy PC - Autocad, Archicad, True Space.5. Typologie. Zásady navrhování. Skladebnost. Modulový systém. Normy, hygiena, předpisy. Právní a ekonomické prostředí v ČR.6. Základní typy nábytku, ergonomie (sedací nábytek, stoly, postel). Svítidla, sanita.7. Kompozice vnitřního prostoru jako objemu. Světlo a stín. Barvy a tvary.8. Materiály a jejich vlastnosti - dřevo, kámen, sklo, kov, umělé hmoty. Konstrukce spojů.9. Byt - nejdůvěrnější interiér (kuchyně, obytný prostor, koupelna). Dispoziční vztahy.10. Tvorba interiéru bytu - postupy, principy.11. Finální prezentace bytu - od celku k detailu.12. Odevzdání samostatné semestrální práce a její obhajoba.

Literatura

Contemporary world achitecture. Phaidon 2004, GB. Yelavich, Susan. Contemprary world interiors. Phaidon, 2007, NY. Fairs, Marcus. Design 21. století : nové ikony designu : od masového trhu k avantgardě. V Praze : Slovart, 2007. ISBN 978-80-7209-970-2.Tangaz, Tomris. Škola interiérového designu. V Praze : Slovart, 2006. ISBN 80-7209-856-X.1000x European architecture. Verlagshausbraun 2007, Deutschland.

Požadavky

Požadavky na posluchače pro úspěšné absolvování kurzu:Požadavky pro udělení zápočtu:- Splnění všech semestrálních úkolů v požadované kvalitě a v termínech dle pokynů vyučujícího.Požadavky na absolutorium zkoušky:- Předchozí získání zápočtu.- Zkouška se sestává z odevzdání a prezentace semestrální práce.

Garant

MgA. Martin Mahdal

Vyučující

MgA. Martin MahdalMgr. art. Jana Nováková, ArtD.MgA. Martin MahdalMgr. art. Jana Nováková, ArtD.