Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Produktový design 3 (KDE / AD3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / AD3 - Ateliér Produktový design 3, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání klauzurní práce (semestrálního projektu), seznámení s průběhem semestru.2. Vypracování rešerší.3. - 4. Vytvoření kresebných, příp. prostorových skic.5. - 6. Vytvoření vizualizací.7. - 8. Vytvoření prezentačních modelů.9. - 10.Průběžné zadávání, konzultace, korektury a odevzdání dílčích seminárních úkolů.11. - 12. Průběžná tvorba, korektury a konzultace semestrálního projektu.13. Předložení finální verze semestrálního projektu pedagogovi v požadovaném termínu. Prezentace.Příklady řešených témat: odpadkové koše, dveřní kliky, lampy apod.

Získané způsobilosti

Student dokáže kreativně vytvořit návrh odpovídajícího produktu s respektováním požadované funkce a materiálu. Bude schopen vyřešit složitější tvarová zadání produktů konstruovaných z různých materiálů.

Literatura

Pro orientaci designéra kromě historie designu, kterou studuje ve specializovaném předmětu, je důležitá znalost aktuálních tendencí oboru. Proto jsou studenti v rámci výuky upozorňováni na články v odborném tisku, výstavy designu a webové adresy.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná aktivní účast na seminářích, - povinná invence, tvůrčí přístup k plnění všech úkolů,- splnění všech dílčích seminárních úkolů dle pokynů vyučujícího (v požadovaných termínech, kvalitě, rozsahu, vč. vizualizace všech úkolů ve formátu A1 či B1 a dokumentace výstupů prací v semestru v rámci ateliéru i doprovodných disciplín),- konzultace, korektury a průběžná tvorba semestrálního projektu (KP),- prezentace.

Garant

Doc. akad. soch. František Pelikán