Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Design 7 (KDE / AD7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / AD7 - Ateliér Design 7, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání semestrálního projektu (SP), seznámení s průběhem semestru.2. Vypracování rešerší.3. - 4. Vytvoření kresebných, příp. prostorových skic.5. - 6. Vytvoření vizualizací.7. - 8. Vytvoření prezentačních modelů.9. - 10.Průběžné zadávání, konzultace, korektury a odevzdání dílčích seminárních úkolů.11. - 12. Průběžná tvorba, korektury a konzultace semestrálního projektu.13. Předložení finální verze semestrálního projektu (SP) pedagogovi v požadovaném termínu. Prezentace.Týmy pracují na zadáních od významných průmyslových firem a na konci semestru svoji práci obhajují před komisí, tvořenou našimi pedagogy a zástupci vedení firem (náměstky pro vývoj, šéfdesignéry apod). Dalším výstupem semestru je výstava "Design na druhou". Studenti si vyzkouší práci v modelové situaci dokonale simulující praxi.Komise studentské práce kvalifikovaně oponuje a vyhodnotí tři nejkvalitnější návrhy. Semestrální práce je ohodnocena komisí pedagogů UUD současně s klauzurní postupovou zkouškou.

Získané způsobilosti

Student dokáže vytvořit, prezentovat a odborně obhájit náročný individuální nebo interfakultní projekt formově a funkčně složitého produktu (např. exteriéru nákladního či osobního automobilu, traktoru, rypadla, interiéru automobilu apod.)Přizpůsobí se týmové spolupráci, respektuje názory ostatních členů týmu, zohlední požadavky zadání.

Literatura

Malaniuk, Bohdan. Desing v architektuře a stavebnictví : z dějin průmyslového designu. 1. vyd. Praha : ČVUT, 1991. ISBN 80-01-00548-8.Pro orientaci designéra kromě historie designu, kterou studuje ve specializovaném předmětu, je důležitá znalost aktuálních tendencí oboru. Proto jsou studenti v rámci výuky upozorňováni na články v odborném tisku, výstavy designu a webové adresy. Petranský, L. Teória a metodológia designu. Technická univerzita ve Zvolenu, 1994.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky: - pravidelná aktivní účast na seminářích, - povinná invence, tvůrčí přístup k plnění všech úkolů, - splnění všech dílčích seminárních úkolů dle pokynů vyučujícího (v požadovaných termínech, kvalitě, rozsahu, vč. vizualizace všech úkolů ve formátu A1 či B1 a dokumentace výstupů prací v semestru v rámci ateliéru i doprovodných disciplín), - konzultace, korektury a průběžná tvorba semestrálního projektu (SP), - předložení finální verze semestrálního projektu,- prezentace.

Garant

Doc. akad. soch. František Pelikán