Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafický design 1 (KDE / AGD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / AGD1 - Grafický design 1, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky oboru. Zadání tématu semestrálního projektu (SP).2. - 4. Studie pracovních postupů dle zadaného úkolu.5. Kolektivní příprava, řešení koncepce, návrhy, struktura vlastního projektu.6. Kompoziční cvičení, plošné a prostorové vztahy.7. - 8. Písmo jako jediný výtvarný prostředek.9. Experimentální typografie.10. - 13. Finalizace a předložení vlastního projektu.Předmět uvádí studenty do problematiky oboru grafický design v podobě práce se základními grafickými prostředky, jakými jsou písmo, znak, symbol, obraz, tvar, barva a funkce. Výuka se zaměřuje na formování a kultivování grafických projevů v kategorii užitého umění. Hlavní zaměření předmětu je orientováno na grafický design v akcidenční, knižní a časopisecké produkci.

Získané způsobilosti

Student bude schopen:- aplikovat nejvhodnější formu základních grafických prostředků - písmo, obraz, tvar, barvu atd.,- prostřednictvím kompozičních cvičení zohlednit v zadaných projektech plošné a prostorové vztahy,- použít grafické prostředky vhodné pro grafický design v akcidenční, knižní a časopisecké produkci,- navrhnout plošné stylizace včetně začlenění do graficky účinné kompozice.

Literatura

Blažej, Bohuslav. Grafická úprava tiskovin : Učebnice pro 4. roč. střední prům. školy grafické, stud. obor polygrafie. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1990. ISBN 80-04-23201-9.Muzika, František. Krásné písmo ve vývoji latinky. 1. díl. Praha : Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1958. Kočička, Pavel; Blažek, Filip. Praktická typografie. Praha : Computer Press, 2000. ISBN 80-7226-385-4.Fabel K. Současná typografie. Odeon Praha, 1981. Menhart O. Tvorba typografického písma.

Požadavky

Požadavky na získání zápočtu: - Pravidelná aktivní účast - min. 80%- průběžné plnění všech seminárních ateliérových úkolů dle pokynu vyučujícího a jejich předložení ve stanoveném termínu a požadované kvalitě, - aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba a konzultace semestrálního projektu (SP) - odevzdání konečné verze semestrálního projektu (SP) vyučujícímu ve stanoveném termínu a požadované kvalitě, - prezentace.

Garant

akad. mal. Ditta Jiřičková