Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Design obuvi a módních doplňků 3 (KDE / DD3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DD3 - Ateliér Design obuvi a módních doplňků 3, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání tématu semestrálního projektu (KP). Vytvoření koncepce kompozice obuvi a módních doplňků.2. Rešerše zadané problematiky, zvolení tématu a sebereflexe.3. Zhodnocení dosavadního vývoje v dané oblasti.4. Zohlednění funkčních hledisek, ergonomie, vlastní skicování.5. Modelování jednotlivých návrhů.6. Návrh a technické řešení detailů.7. Modelování z pomocného materiálu, volba vhodné technologie, volba barevnosti a materiálu.8. - 10. Vlastní realizace.11. Styling a fotodokumentace.12. Scénář a katalog.13. Předložení KP. Prezentace.Výuka vždy obsahuje rešerši daného zadání a jeho problematiky, průběžné konzultace a následné tvarové skicování a modelování. Modelování kopyta pro tvorbu obuvi, modelování tvaru, pro tvorbu jakéhokoli doplňku. Dále obsahuje hledání a přípravu konkrétního konstrukčního řešení 1:1 z pomocného materiálu, odlévání forem a jednotlivých komponentů, broušení tvarů z různých materiálů.

Získané způsobilosti

Student bude schopen vymodelovat obuvnické kopyto pro tvorbu obuvi a vymodelovat tvar pro tvorbu jakéhokoli oděvního doplňku. Dokáže připravit konkrétní konstrukční řešení 1:1 z pomocného materiálu, odlít formu a jednotlivé komponenty vč. vybroušení tvarů z různých materiálů.

Literatura

Hlaváčková, K. Česká móda 1940-70, Zrcadlo doby, Praha, Olympia a UPM, 2000. Fairs, Markus. Design 21. století - nové ikony designu, od masového trhu k avangardě. Praha : Slovart, s.r.o., 2007. ISBN 978-80-7209-970-2. Die Verlassenen Schuhe, Bonn, Braus. Masayuki, Yoshinaga. Gothic and Lolita. Ó Keeffe, Linda. Chaussures. Máchalová, Jana. Móda 20. století. Praha : Nakladatelství Lidové noviny, 2003. ISBN 80-7106-587-0.Johnson, Anna. Sacs á main. Jones, Terry,; Rushton, Susie; Anderson, James. Současní módní návrháři. [Praha] : Slovart, 2006. ISBN 80-7209-841-1.Seeling, Ch. Století módy: 1900 - 1999. Praha: Slovart, 2000. Buttolph, Angela. The fashion book. 1st pub. London : Phaidon Press, 1998. ISBN 978-0-7148-4859-4.Vartanian, Ivan. Tokyo street style : fashion in Harajuku. London : Thames & Hudson, 2008. ISBN 978-0-500-51403-0.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku, - průběžné plnění všech seminárních ateliérových úkolů dle pokynu vyučujícího a jejich předložení ve stanoveném termínu a požadované kvalitě, - aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba a konzultace KP (ideové řešení, modelování skic, zkoušení modelu na postavě, technologie, vývoj v dané problematice),- předložení konečné verze semestrálního projektu (KP) vyučujícímu ve stanoveném termínu a požadované kvalitě včetně odpovídající fotodokumentace a písemné obhajoby,- ověření práce ve 3D, - prezentace.Hodnotící kritéria: ideový námět, reflexe na dané téma, vhodnost a účelnost návrhu, kreativita, vhodnost zvolených konstrukčních a technologických postupů, zvolený materiál, funkční vlastnosti a kvalita zpracování, konfrontace v rámci trendů a vývoje oboru, konfrontace v rámci ostatních studentů zpracovávajících stejnou problematiku.

Garant

Doc. akad. mal. Helena Krbcová