Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obuvnické modelářství 1 (KDE / DDM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DDM1 - Obuvnické modelářství 1, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina - podmínky semestrální práce.2. - 3. Svršky pro konfekční obuv.4. - 5. Svršky pro modelovou obuv.6. Typy kopyt.7. - 8. Velikosti kopyt.9. Možnosti úprav kopyt.10. - 12. Modelování kopyt.13. Závěr a diskuze nad semestrálními pracemi.Výuka je zaměřena na střihové konstrukce svršků pro konfekční i modelovou obuv.Studium zahrnuje konstrukce a tvarování obuvnického kopyta i jiných forem, modelace v prostoru, za pomocí formy i bez ní. Prohlubuje schopnosti studentů konstrukčně a technologicky řešit jednotlivé střihy obuvi s ohledem na návrh, funkci a zdravé obouvání. Studenti se seznámí s jednotlivými typy a velikostmi kopyt a možnostmi jejich úpravy.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni vytvořit střihové konstrukce svršků pro konfekční i modelovou obuv (konstrukce a tvarování obuvnického kopyta i jiných forem, modelace v prostoru...); dokáží konstrukčně i technologicky řešit střihy obuvi s ohledněním funkce a zdravého obouvání; budou schopni modelovat různé typy obuvi dle daného návrhu.

Literatura

Pivečka, J., Laure, S. Obuvnické kopyto. Lečík, F. Obuvnické modelářství. Pytlík, K. Obuvnické modelářství. Modelování spodků obuvi. Dannenmann, B. Základy modelářství obuvi.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná docházka na výuku,- průběžné plnění, konzultace a odevzdávání všech dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím vč. odpovídající dokumentace,- úspěšné splnění praktického úkolu, zaměřeného na střihovou modelaci, vycházející z konfekčního typu obuvi,- prezentace.

Garant

MgA. Barbora Augustinová