Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelářství doplňků (KDE / DDM3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DDM3 - Modelářství doplňků, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.Galanterní typy a jejich rozdělení.Technologie zpracování jednotlivých galanterních typů.Materiály, výztuhy, komponenty a jejich použití.Způsoby galanterního zpracování s ohledem na typy materiálů a tvar.Modelářství jednotlivých galanterních typů - tašky, kabelky, opasky, peněženky a drobná galanterie, rukavice.Finální úpravy.

Získané způsobilosti

Student bude schopen navrhovat a tvarovat módní doplňky s jasnou představou jejich technického zpracování, tedy i celé realizace. Dokáže navrhnout a sám zhotovit ručně vyráběné autorské solitéry. Bude si moci dovolit experimentovat, ale zároveň dokáže vytvářet návrhy pro průmyslovou výrobu.

Literatura

Horčík, Otto. Brašnářství a kůže. Floriánová, Olga. Kůže : zpracování a výrobky. 1. vyd. Praha : Grada, 2005. ISBN 80-247-1091-9.Hasluk, Paul. Leather Working. Veselý, Miloslav. Modelářství v rukavičkářství. Horčík, Otto. Textilie a pomocné hmoty v brašnářství.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- Pravidelná docházka na výuku (70%).- Vypracování, pravidelné konzultování a odevzdání všech seminárních prací v požadované kvalitě a v termínu stanoveném vyučujícím.- Úspěšné absolvování praktického úkolu zaměřeného na střihovou modelaci a technologické zpracování daného typu výrobku. - Účast při konzultacích.- Realizace modelu v návaznosti na semestrální úkol v rámci hlavního ateliérového předmětu.- Vytvoření šablon ke konkrétnímu zadání.- Prezentace.

Garant

MgA. Barbora Augustinová