Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie obuvnického zpracování 1 (KDE / DDT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DDT1 - Technologie obuvnického zpracování 1, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s obuvnickými stroji.2. Seznámení s řemeslným zpracováním.3. Seznámí se současnými technologiemi.4. Osvojení základů práce s obuvnickými materiály.5. Tvarování, ustalování, povrchové úpravy.6. Šicí technologie textilních materiálů a kůží.7. Šicí technologie materiálů plastových a technických.8. Technologie lepení.9. Technologie odlévání.10. Technologie broušení.11. Technologie řezání.12. Technologie šití.13. Závěr a diskuze nad semestrálními pracemi.Předmět zahrnuje výuku o surovinách, přípravcích, polotovarech, jejich vlastnostech, použití a výrobě v obuvnickém a kožedělném průmyslu. Je přípravou pro zpracování obuvi a výrobků z kůže v malosériové produkci i modelové tvorbě.

Získané způsobilosti

Student bude disponovat znalostmi surovin, přípravků a polotovarů, vč. jejich vlastností a použití v obuvnickém a kožedělném průmyslu. Bude ovládat nejvhodnější technologické postupy a operace při výrobě obuvi pro dosažení optimálních výsledků v malosériové produkci i modelové tvorbě.

Literatura

Hlaváček, P. Kožedělná technologie I. 1988. Hlaváček, P. Kožedělná technologie II. 1989. Šnajdr, F. Technologie mechanické výroby obuvi - I.díl. Heczko, j., Jančařík, B. Technologie obuvi. 1983.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná docházka na výuku,- průběžné plnění, konzultace a odevzdávání všech dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě, v termínech stanovených vyučujícím vč. odpovídající dokumentace,- prezentace.

Garant

MgA. Barbora Augustinová