Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oděvní střihové konstrukce 1 (KDE / DOSK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DOSK1 - Oděvní střihové konstrukce 1, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.Střihové konstrukce - přehled, základy.Střihové manipulace.Zaměření na "lehkou krejčovinu" - sukně, halenky...Nové netradiční oděvní formy.Vyjádření vlastní kreativní tvůrčí práce.Výuka 1. části konstrukcí "lehké krejčoviny" ( šatové) obsahuje oděvní typy jako např. sukně, halenky a šaty.

Získané způsobilosti

Studenti budou vybaveni kompetencemi pro tvorbu dámských střihových konstrukcí "lehké krejčoviny" a 1. část šatových konstrukcí (sukně, halenky) včetně manipulace střihu dle postavy. Budou schopni aplikovat a rozvíjet znalosti konstrukce střihu pro další tvůrčí proces v rámci konfekční výroby i samostatné autorské tvorby. Studenti se budou orientovat v proporcích těla a jejich vztazích, důležitých pro zakázkovou tvorbu i pro realizaci divadelních, filmových a reklamních kostýmů.

Literatura

Pluháčková. Konstrukce střihu. Praha, 1986. Marko, F. Konstrukce střihů pánských oděvů. Praha: Státní nakladatelství technické literatury, 1985. Poršová, M. Materiály technické konfekce. Praha: Státní nakladatelství technické literatury, 1990. Marko, F. Modelovanie strihov pre 4. ročník SPŠ odevných učebného odboru oděvnictví. Bratislava: Alfa, 1989. Pluháčková, J. Odborné kreslení pro 1. ročník SOU učební obor krejčí (krejčová). Praha: SPN, 1988. Velíková, E. Oděvní technologie III. Praha: Informatorium, 2003.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu: - vypracování všech zadaných praktických seminárních úkolů v požadované kvalitě,- pravidelná účast na seminářích,- hodnocení aktivity studenta při diskuzi na dané téma,- prezentace.

Garant

Doc. akad. mal. Helena Krbcová