Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba 3D modelů v programu Rhinoceros 1 (KDE / DRHI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DRHI1 - Tvorba 3D modelů v programu Rhinoceros 1, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.1. Seznámení s průběhem semestru a požadavky vyučujícího (semestrální projekt).Struktura programu Rhinoceros.2. Základní funkce nutné pro vytvoření jednoduchých těles.3. Základní funkce potřebné pro vymodelování složitějších těles.4. Pokročilé funkce pro vytvoření základních těles.5. Pokročilé funkce pro vytvoření složitějších těles.6. Funkce pro finalizaci objektu.7.- 8. Nastavení scény pro vizualizaci objektu.9. Semestrální projekt - modelování zadaného objektu - počáteční fáze.10. Modelování zadaného objektu - využití získaných vědomostí (popř. osobní konzultace s vyučujícím).11. Modelování zadaného objektu - využití získaných vědomostí (popř. osobní konzultace s vyučujícím).12. Modelování zadaného objektu - finalizace a nastavení pro prezentaci.13. Předložení a prezentace semestrálního projektu v rozsahu a termínu stanoveném vyučujícím - formou tisku na zadaný formát.

Získané způsobilosti

Student bude vybaven kompetencemi pro samostatné efektivní ovládání a využívání programu Rhinoceros, sloužícího k tvorbě a editaci 3D modelů. Program si bude schopen přizpůsobit vlastním potřebám a následně dokáže vymodelovat zadané objekty.

Literatura

Manuál k aktuální verzi programu Rhinoceros. web stránky s postupy modelování.

Požadavky

Požadavky na získání zápočtu:- pravidelná aktivní účast na seminářích,- vypracování všech dílčích seminárních úkolů dle zadaného tématu a v rozsahu stanoveném vyučujícím,- semestrální práce (individuální projekt) tvorba a prezentace modelu vytvořeného v programu Rhinoceros v souladu se zadáním.

Garant

MgA. Zdeněk Veverka