Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Design kovu a šperku 11 (KDE / DS11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DS11 - Ateliér Design kovu a šperku 11, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.- 13.Seznámení s průběhem semestru, zadání semestrálního projektu (KP) studentům: vypracovat po teoretické i praktické stránce vlastní projekt dle studentova vlastního zadání. Student se sám rozhodne pro jakékoli téma a po dohodě s pedagogem na něm bude pracovat. Úkol směřuje k zodpovědnému individuálnímu přístupu k vlastní tvorbě.- Posouzení návrhů zadání studentů, upřesňování literatury a dalších pramenů, odsouhlasení témat projektů, souhlas vedoucího ateliéru se započetím prací na projektu dle návrhu studenta.- Průběžná tvorba projektu - teoretická část (obsah projektu, konzultace...).- Průběžná tvorba projektu - praktická část (v souladu s teoretickým zadáním)- povinné průběžné konzultace, povinné průběžné korektury.- Individuální konzultace, teoretické i názorné praktické ukázky k tématum jednotlivých studentů. - Průběžné zadávání, korektury a odevzdávání všech seminárních úkolů dle pokynu vyučujícího, jejich pravidelné konzultace.- Předložení výsledné verze teoretické i praktické části KP v termínu stanoveném vyučujícím.- Prezentace.

Získané způsobilosti

Student ve svém závěrečném roce studia bude schopen komplexně teoreticky navrhnout vlastní projekt, vyhodnotit nejvhodnější způsob řešení a následně jej prakticky zrealizovat. Svůj projekt dokáže doplnit filmovým dokumentem a fotografickou reportáží o průběhu realizace a výsledné podobě projektu, vystihující podstatu sdělení a jeho atmosféru s akcentem na cíl projektu. Bude schopen vlastní prezentace.

Literatura

Hejdová, D. a spol. Dějiny uměleckého řemesla a užitého umění v českých zemích I. Praha, 1999. Voillot, Patrick. Diamants et pierres précieuses. Paris: Gallimard, 1997. ISBN 2-07-053427-8.Křížová, Alena. Kov - šperk 1993. Brno: Dům umění, 1993. Kämpfer, Fritz. Kunsthandwerk im Wandel. Berlin: Verl. d. Nation, 1984. Mergl, Jan. Moser 1857-1997. Karlovy Vary: Moser, 1997. Pro orientaci v oboru kromě jeho samotné historie, je důležitá znalost aktuálních tendencí. Proto jsou studenti v rámci výuky upozorňováni na články v odborném tisku, výstavy a webové adresy.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky: - pravidelná aktivní docházka na výuku - 100%, - průběžné plnění všech dílčích seminárních ateliérových úkolů dle pokynů vyučujícího v požadované kvalitě a času; pracovitost, kreativita, píle, kritický pohled, - aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence, - průběžná tvorba, konzultace a korektury KP, - předložení konečné verze semestrálního projektu (KP) vyučujícímu v požadovaném termínu, v požadované kvalitě a času; pracovitost, kreativita, píle, kritický pohled, - prezentace. Hodnotící kritéria: teoretická i výtvarná úroveň včetně doprovodných rešerší, kreativní řešení, způsob a kvalita prezentace, zodpovědný individuální přístup.

Garant

Doc. Petr Vogel, M.A.