Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Design kovu a šperku 2 (KDE / DS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DS2 - Ateliér Design kovu a šperku 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s průběhem semestru a požadavky vyučujícího.2. Zadání tématu semestrálního projektu (KP), značka - monogram.3. Skici a návrhy.4. - 6. Práce na projektu, korektury.7. Předložení projektů ve finální podobě ve stanoveném termínu a stanoveném rozsahu. Prezentace.8. Zadání tématu semestrálního projektu, šperk pro blízkou osobu.9. Skici a návrhy.10. - 12. Práce na projektu, korektury.13. Předložení projektů ve finální podobě ve stanoveném termínu a stanoveném rozsahu. Prezentace.- Předložení projektu (KP) ve finální podobě vyučujícímu ve stanoveném termínu a stanoveném rozsahu.- Prezentace.

Získané způsobilosti

Student bude schopen samostatné práce v rámci zadaných témat oboru. Získá základní orientaci v disciplínách designu kovu a šperku, které vedou k profesnímu zvládání náročnějších úkolů příštích semestrů.Student:- navrhne monogram pro plošné i reliéfní použití,- realizuje šperku pro jinou osobu,- odhalí spojení charakteru osobnosti a typu šperku (druhem šperku - brož, náhrdelník, prsten apod.), ale i materiálovou spřízněností s jeho budoucím uživatelem,- vyřeší adjustací díla do obalu (etuje, dózy, schránky),- zvolí odpovídající materiál a techniku.

Literatura

Křížová, Alena. Český moderní šperk ve Stříbře = Czech modern jewelry in Stříbro. [S.l.] : AVOK - asociace výtvarníků, obor kov, 1997. Křížová, Alena. Kov - šperk 1993. Brno: Dům umění, 1993. Pro orientaci v oboru kromě jeho samotné historie, je důležitá znalost aktuálních tendencí. Proto jsou studenti v rámci výuky upozorňováni na články v odborném tisku, výstavy a webové adresy. Křížová, Alena. Proměny českého šperku na konci 20. století. Vyd. 1. Praha : Academia, 2002. ISBN 80-200-0920-5.Novák, Vratislav Karel. Šperky a drobné plastiky. Brno: Dům umění města Brna, 1983. Cepka, Anton. Šperky a objekty. Bratislava: Slovenská národná galéria, 1996. ISBN 80-85188-66-X.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky: - pravidelná aktivní docházka na výuku - 100%, - průběžné plnění všech dílčích seminárních ateliérových úkolů dle pokynů vyučujícího v požadované kvalitě a času; pracovitost, kreativita, píle, kritický pohled, - aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence, - průběžná tvorba, konzultace a korektury KP, - předložení konečné verze semestrálního projektu (KP) vyučujícímu v požadovaném termínu, v požadované kvalitě a času; pracovitost, kreativita, píle, kritický pohled, - prezentace. Hodnotící kritéria: výtvarná úroveň a kreativní řešení.

Garant

Doc. Petr Vogel, M.A.