Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Design kovu a šperku 5 (KDE / DS5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DS5 - Ateliér Design kovu a šperku 5, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s průběhem semestru a požadavky vyučujícího.2. Zadání tématu semestrálního projektu na téma "Zdálo se mi".3. Skici a návrhy.4. -10. Práce na projektu, korektury.11. - 12. Fotografický nebo filmový doprovod.13. Předložení projektů ve finální podobě ve stanoveném termínu a stanoveném rozsahu. Prezentace.

Získané způsobilosti

Student:- vyřeší šperk s vazbou na tělo uživatele - přímo na sebe ve vztahu ke svému tělu (šperk bude i sám předvádět) anebo na vybraný model,- použije nositelné, avšak neobvyklé zdobné prvky i na netypických částech těla,- respektuje spojení ergonometrických a estetických principů,- reflektuje současné názory na užití,- zdůrazní vztah vzniklý mezi předmětem a jeho uživatelem,- tvoří jakýmikoli prostředky a materiály,- dílo prezentuje v měřítku 1:1, současně doplní grafickým nebo filmovým materiálem. bude schopen na základě kvalitního teoretického i praktického výstupu uplatnit se ve společenských zakázkách i soutěžích. Svoji práci dokáže podložit grafickým výstupem propagujícím řešené téma (plakát, katalog ...), bude schopen číst i vytvářet výkresovou dokumentaci a práci doplnit rešerší historického i současného zpracování.

Literatura

Basar: časopis pro starožitníky a sběratele. Dubčany: Agentura Rubico, 2001. Mergl, Jan. Moser 1857-1997. Karlovy Vary: Moser, 1997. Pro orientaci v oboru kromě jeho samotné historie, je důležitá znalost aktuálních tendencí. Proto jsou studenti v rámci výuky upozorňováni na články v odborném tisku, výstavy a webové adresy. Starožitnosti: Obrazové dějiny starožitností. Praha: Svojtka a Vašut, 1997. ISBN 80-7180-232-8.Svět svaru: časopis o moderních trendech a technologiích ve svařování a řezání kovů. Ostrava: Hadyna - International.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná aktivní docházka na výuku - 100%, - průběžné plnění všech dílčích seminárních ateliérových úkolů dle pokynů vyučujícího v požadované kvalitě a času; pracovitost, kreativita, píle, kritický pohled,- aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba, konzultace a korektury SP,- předložení konečné verze semestrálního projektu (SP) vyučujícímu v požadovaném termínu, v požadované kvalitě a času; pracovitost, kreativita, píle, kritický pohled,- prezentace.Hodnotící kritéria: teoretická i výtvarná úroveň, kreativní řešení.

Garant

Doc. Petr Vogel, M.A.