Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Design kovu a šperku 7 (KDE / DS7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DS7 - Ateliér Design kovu a šperku 7, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.- Zadání tématu semestrálního projektu (KP) dle individuálního výběru studenta, seznámení s průběhem semestru a požadavky vyučujícího.Individuální výběr témat a technik sleduje jasné uchopení zvolené látky s důrazem na vyjadřovací aparát s cílem prověřit a nalézt adekvátní vztahy mezi obsahem a formou.- Využití zkušenosti z kresby, modelování a stylizace figury.- Agrese, něžnost, vstřícnost, tma, světlo...- Aplikace do realizace provedené ve zvolené technologii.- Kování, odlévání, tepání, galvanoplastika.- Průběžné zadávání, konzultace, korektury a odevzdávání průběžných dílčích seminárních úkolů.- Průběžná tvorba, konzultace, korektury a předložení výsledné verze semestrálního projektu v termínu stanoveném vyučujícím.- Prezentace.

Získané způsobilosti

Student bude schopen hlubší orientace pro vznik vlastního díla prostřednictvím analytického kritického postoje k dílům cizím. Dokáže posoudit a nalézt odpovídající vztah mezi obsahem a formou díla. Zvolené či zadané téma dokáže aplikovat do realizace ve zvolené technologii (kování, odlévání, tepání či galvanoplastika).

Literatura

Brancusi Konstantin, Calder Alexander, Caro Antony, Cepka Anton, Deacon Richard. Co se týče doprovodné literatury, je zapotřebí aby studenti studovali literaturu, která se bezprostředně dotýká jejich práce, protože to je zajímá a to si také zapamatují. Škola vlastní katalogy a publikace řady průběžně doplňovaných titulů, které pomohou pedagogovi faktograficky podpořit v rámci výuky některé jeho teze. Nováková, Kateřina. Eros: modern Czech jewelry. Praha: Galerie Kotelna, 1999. Pro orientaci v oboru kromě jeho samotné historie, je důležitá znalost aktuálních tendencí. Proto jsou studenti v rámci výuky upozorňováni na články v odborném tisku, výstavy a webové adresy. Tentokrát /1996/: [symposia šperku]: Texty Miroslav Cogan, Kateřina Nováková, V. K. Novák. Praha: Společnost Kyvadla, 1999.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná aktivní docházka na výuku - 100%, - průběžné plnění všech dílčích seminárních ateliérových úkolů dle pokynů vyučujícího v požadované kvalitě a času; pracovitost, kreativita, píle, kritický pohled,- aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba, konzultace a korektury KP,- předložení konečné verze semestrálního projektu (KP) vyučujícímu v požadovaném termínu, v požadované kvalitě a času; pracovitost, kreativita, píle, kritický pohled,- prezentace.Hodnotící kritéria: teoretická i výtvarná úroveň, kreativní řešení, způsob prezentace.

Garant

Doc. Petr Vogel, M.A.