Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie pro šperk 1 (KDE / DST1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DST1 - Technologie pro šperk 1, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pilování, smirkování.2. Kovy /obecné, drahé/.3. Kameny /chemické složení, vlastnosti, výbrusy/.4. Pájení, svařování, letování.5. Plasty /plexiskla, karbonáty, epoxidy, lamináty, PVC, lukoprény, gumy/.6. Žíhání, ohýbání.7. Smalty /přihrádkový, transparentní, studený, limožský/.8. Montáž.9. Sklo.10. Broušení, lepení, vrtání.11. Přírodniny /kosti, mušle, rostliny, vlasy/.12. Dřevo, textilie.13. Syntetické kameny, - kyseliny /chemikálie/.Informace o jednotlivých materiálech budou kombinovány s procvičováním jednotlivých technik zpracování materiálů.

Získané způsobilosti

Student bude disponovat základními znalostmi materiálů, používaných ve výtvarném médiu autorského šperku. Vyjmenuje základní způsoby opracování včetně technologických postupů, popíše důležité vlastnosti a chemické složení materiálů.

Literatura

Bouška, Vladimír; Kouřimský, Jiří. Drahé kameny kolem nás : Pomocná kniha pro doplňkovou četbu žáků k učebnicím přírodopisu a geologie na školách I. a II. cyklu. 3., dopln. vyd. Praha : SPN, 1983. Braniš, A. Materiály pro zlatníky a klenotníky. Praha, SPN, 1992. Schätz, Miroslav. Moderní materiály ve výtvarné praxi. Praha : SNTL, 1982. Braniš, A. Technologie pro obor zlatník a klenotník. Praha, SPN, 1985. Täubl, Karel. Zlatnictví. Praha, SNTL, 1976. Täubl, Karel. Zlatnictví, stříbrnictví a klenotnictví. Praha: Státní nakladatelství technické literatury, 1989. ISBN 80-03-00130-7.

Požadavky

Požadavky na získání zápočtu:- pravidelná účast na přednáškách - min. 70%,- pravidelná aktivní účast na cvičeních, povinná invence, - průběžné konzultování, korektury, plnění a odevzdávání všech dílčích teoretických i praktických seminárních úkolů dle požadavků vyučujícího.,- předložení portfolia prací v požadované úpravě a požadovaném rozsahu.

Garant

Doc. Petr Vogel, M.A.

Vyučující

Doc. Petr Vogel, M.A.Doc. Petr Vogel, M.A.