Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie pro šperk 2 (KDE / DST2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DST2 - Technologie pro šperk 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Odlévání.2. Kování.3. Tepání.4. Cizelování.5. Rytí.6. Zasazování kamenů.7. Lepení.8. Obrábění, soustružení, nýtování.9. Povrchové úpravy - leštění.10. Pískování.11. Patinování.12. Lakování.13. Zkoušení drahých kovů - puncování.Studenti získávají informace o širokém spektru postupů, využitelných při souběžné práci na úkolech zadaných v ateliéru.

Získané způsobilosti

Student bude disponovat hlubšími znalostmi materiálů, používaných ve výtvarném médiu autorského šperku. Podrobně vyjmenuje, popíše a prakticky aplikuje způsoby opracování včetně technologických postupů.

Literatura

Bouška, Vladimír; Kouřimský, Jiří. Drahé kameny kolem nás : Pomocná kniha pro doplňkovou četbu žáků k učebnicím přírodopisu a geologie na školách I. a II. cyklu. 3., dopln. vyd. Praha : SPN, 1983. Braniš, A. Materiály pro zlatníky a klenotníky. Praha, SPN, 1992. Schätz, Miroslav. Moderní materiály ve výtvarné praxi. Praha : SNTL, 1982. Braniš, A. Technologie pro obor zlatník a klenotník. Praha, SPN, 1985. Täubl, Karel. Zlatnictví. Praha, SNTL, 1976. Täubl, Karel. Zlatnictví, stříbrnictví a klenotnictví. Praha: Státní nakladatelství technické literatury, 1989. ISBN 80-03-00130-7.

Požadavky

Požadavky na získání zápočtu: - pravidelná účast na přednáškách - min. 70%, - pravidelná aktivní účast na cvičeních, povinná invence, - průběžné konzultování, korektury, plnění a odevzdávání všech dílčích teoretických i praktických seminárních úkolů dle požadavků vyučujícího., - předložení portfolia prací v požadované úpravě a požadovaném rozsahu.

Garant

Doc. Petr Vogel, M.A.

Vyučující

Doc. Petr Vogel, M.A.Doc. Petr Vogel, M.A.