Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie modelů a skicování (KDE / DTSK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DTSK - Technologie modelů a skicování, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Část skicování:1. Seznámení s výtvarnými potřebami a postupy.2.- 6. Procvičování kresby v zadáních, od jednoduchého po složitější.Část technologie modelů:7. Seznámení s používanými materiály a pomůckami.8. Vymodelování jednoduchého modelu technických tvarů z claye.9. Vytvarování modelu z PUR materiálu (pěnový polyuretan).10. Vytvoření modelu z HPS, možnosti tváření.11. Ukázka možností 3D frézy, 3D tiskárny a práce s nimi.12. Tmelení a povrchové úpravy modelu před nástřikem.13. Realizace barevného finiše na modelu.

Získané způsobilosti

Student:- je vybaven znalostmi materiálů a práce s nimi,- využívá nabyté znalosti a zkušenosti při tvorbě prostorových maket,- kombinuje tradiční i moderní postupy výroby modelů, vhodných pro realizaci konkrétních zadání,- vyjadřuje se srozumitelně skicou i atraktivní prezentační kresbou.

Literatura

Olofsson, Erik; Sjölén, Klara. Design sketching : [Including an extensive collection of inspiring sketches by 24 students at the Umea Institute of Design]. Sundsvall : Keeos, 2005. ISBN 978-91-976807-0-7.Lewin, Tony; Borroff, Ryan. How to: design cars like a pro : a Comprehensive guide to car design from the top professionals. Minneapolis : Motorbooks International, 2003. ISBN 978-0-7603-1641-2.Eissen, Koos; Steur, Roselien. Sketching : drawing techniques for product designers. Amsterdam : Book Industry Services (BIS), 2007. ISBN 978-906-369-171-4.Start your engines: surface vehicle sketches and renderings from the drawthrough collection. Culver City : Design Studio Press, 2006. ISBN 978-1-933492-13-1.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- Aktivní 100% účast.- Vypracování a předložení všech zadaných úkolů v rozsahu, kvalitě a termínech stanovených vyučujícím.- Vlastní výtvarné potřeby, především fixy a křídy.

Garant

Doc. akad. soch. František Pelikán

Vyučující

MgA. Mgr. Petr PelikánIng. Petr Siebert