Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Fashion design 11 (KDE / FD11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / FD11 - Ateliér Fashion design 11, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.Konzultace nad studentovým návrhem tématu a zadání KP, zadání KP.Vedení studenta během hledání vlastního nasměrování ke konkrétní problematice a při hledání základní myšlenky.Konzultace nad ideovým řešením.Konzultace a vedení studenta během modelování jednotlivých skic.Konzultace při zkoušení modelů na postavě či kopytě.Konfrontace s trendy.Konfrontace s vývojem v dané problematice.Konzultace a vedení při volbě technologie.Posouzení přiměřenosti objemu a kvality odvedené práce.Průběžné plnění všech dílčích seminárních úkolů dle pokynů vyučujícího.Předložení rozpracované a závěrečné verze KP (projektu) v termínech stanovených vyučujícím.Prezentace.

Získané způsobilosti

Student bude vybaven kompetencemi pro samostatnou tvorbu dle vlastního zaměření v oblasti fashion designu.

Literatura

Jarošová, E. ABCD o oděvu. Brno: Abria, 1995. Teršl, Stanislav. Abeceda textilu a odívání. Praha : NORIS, 1994. ISBN 80-900908-7-7.Kybalová, L. Cyklus Dějin odívání. Skripta VŠMU Bratislava, 1990. Pavličová, Š. Doplňkománie, aneb co a jak s módními doplňky. Praha: Albatros, 2004. Kolínský, P. Kostým a herecká tvorba. Jinočany : H & H, 1999. Le Vetement: histoire du costume et du vetement en Europe. Paris: Emme Interactive, 1997. Literatura je individuálně zadána vyučujícím v souladu s tématem KP a studijním zaměřením posluchače. Fukai, A. a kol. Móda. Dějiny odívání 18., 19. a 20. století. Nakladatelství Slovart, 2003. Baudot, Francois. Móda století. Vyd. 1. Praha : Ikar, 2001. ISBN 80-7202-943-6.Máchalová, Jana. Móda 20. století. Praha : Nakladatelství Lidové noviny, 2003. ISBN 80-7106-587-0.Máchalová, J. Módou posedlí. Břeclav: Moraviapress, 2002. GÖRNEROVÁ, E. O textile, odevoch a móde. Bratislava: ERPO, 1988. Kybalová, Ludmila. Obrazová encyklopedie módy. Praha : Artia, 1973. Křížová, Alena. Proměny českého šperku na konci 20. století. Vyd. 1. Praha : Academia, 2002. ISBN 80-200-0920-5.Hrdličková, N. Scénické kostýmy I. Praha SNTL, 1990. Hrdličková, N. Scénické kostýmy II. Praha SNTL, 1990. Seeling, Ch. Století módy: 1900 - 1999. Praha: Slovart, 2000. PŘÍHODOVÁ, E. Textil, oděvnictví, obuvnictví. Praha: Scientia, 2004. Textil žurnál: fakta a trendy pro odborníky. Praha: Československé odborné nakladatelství, 1992. Breward, Ch. The London look: fashion from street to catwalk. New Haven: Yale University Press, 2004. ISBN 0-300-10399-9.Hrubá, Věra. Tvůrci světové módy. Vyd. 1. Plzeň : Nava, 2000. ISBN 80-7211-040-3.null

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky: - průběžné splnění všech ateliérových úkolů dle pokynu vyučujícího,- pravidelná docházka na výuku, - aktivní zapojení do řešení problémů, povinnost vlastní invence,- průběžná tvorba a konzultace KP dle studentova vlastního tématu a zadání (posouzení studentova návrhu pedagogem, posouzení přiměřenosti objemu budoucí odevzdané práce, vedení studenta během hledání vlastního nasměrování na konkrétní problematiku, rešerše dané problematiky, konzultace nad ideovým řešením, konzultace a vedení studenta během modelování jednotlivých skic, konzultace při zkoušení modelu na postavě či na kopytě, konfrontace s trendy a vývojem v dané problematice, volba technologie a vhodného materiálu, zpracování modelu, výběr průmyslových komponentů, konstrukční řešení, vlastní realizace včetně finálních úprav),- vytvoření stylingu pro fotografii,- fotodokumentace,- předložení rozpracované a konečné verze semestrálního projektu (KP) vyučujícímu v požadovaných termínech,- prezentace.Hodnotící kritéria: ideový námět, reflexe na dané téma, vhodnost a účelnost návrhu, kreativita, vhodnost zvolených konstrukčních a technologických postupů, zvolený materiál, funkční vlastnosti a kvalita zpracování, konfrontace v rámci trendů a vývoje oboru, konfrontace v rámci ostatních studentů zpracovávajících stejnou problematiku.

Garant

Doc. akad. mal. Helena Krbcová