Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současné trendy v módě (KDE / FDSTM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / FDSTM - Současné trendy v módě, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.Analýza jednotlivých módních domů, jejich typické produktové znaky, ikona - produkt, merchandising, image, identita, komunikace a stimulace zákazníka.Strategie velkých konfekčních oděvních firem ve srovnání s velkými modelovými domy.Vlivy reklamy, filmu, hudby, divadla, umění a aktuálního dění ve společnosti, kultuře a uměni a jejich vliv na vývoj módy.Světová Trendová studia.Vývoj stylu ulice a jejich následná popularizace v módě. Subkultury.Současné dění v Haute Couture a Pret-a-porter a strategie módy - světové textilní veletrhy, sympozia, týdny módy, soutěže.Analýza vlastního stylu studenta v kontextu světových značek.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu dokáže porozumět současným strategiím módního světa. Bude schopen svobodně reflektovat a analyzovat současné dění v oboru; reagovat a přiměřeně používat získané poznatky v ateliérové výuce při semestrálních a klauzurních pracích.

Literatura

aktuální časopisy a publikace o designu, modě a umění. Turnerová, Lowri. Gianni Versace : poslední císař módy. Vyd. 1. [Plzeň] : NAVA, 1998. ISBN 80-7211-017-9.Baudot, Francois. Móda století. Vyd. 1. Praha : Ikar, 2001. ISBN 80-7202-943-6.Máchalová, Jana. Móda 20. století. Praha : Nakladatelství Lidové noviny, 2003. ISBN 80-7106-587-0.Jarošová, Helena. Současná česká móda. Praha, 2002. Breward, Ch. The London look: fashion from street to catwalk. New Haven: Yale University Press, 2004. ISBN 0-300-10399-9.Hrubá, Věra. Tvůrci světové módy. Vyd. 1. Plzeň : Nava, 2000. ISBN 80-7211-040-3.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- aktivita studenta při diskuzi na dané téma,- pravidelná účast na přednáškách,- průběžné plnění všech seminárních úkolů,- prezentace,- referát.

Garant

Doc. akad. mal. Helena Krbcová

Vyučující

MgA. Barbora AugustinováDoc. akad. mal. Helena KrbcováMgA. Lenka ŠtěpánkováMgA. Eva Vontorová