Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Grafický design 7 (KDE / GD7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / GD7 - Ateliér Grafický design 7, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.- Stanovení zásad komunikace v průběhu semestru. Zadání tématu KP.- Tvorba layoutu knihy, časopisu, novin, katalogu, prospektu, pozvánky, plakátu, prospektu.- Základy práce a prohlubování dovedností při používání počítačových programů pro typografii a zpracování obrazu.- Spojení obrazu a písma.- Specifická typografická pravidla pro sazbu odborných publikací.- Průběžná tvorba a konzultace projektu (KP).- Průběžná tvorba a konzultace seminárních prací.Příklady témat seminárních cvičení:- Návrh obálky dětského časopisu.- Návrh prospektu, katalogu.- Návrh příručky (manuálu) technického výrobku.- Grafická úprava odborného textu.

Získané způsobilosti

Student bude disponovat kompetencemi grafického designéra pro grafickou úpravu a návrh časopisu, novin, katalogu, plakátu apod. Dle zadaného úkolu dokáže provést analýzu problematiky, navrhnout více způsobů řešení, zvolit nejideálnější variantu a následně ji použít při tvorbě díla.

Literatura

Blažej, Bohuslav. Grafická úprava tiskovin : Učebnice pro 4. roč. střední prům. školy grafické, stud. obor polygrafie. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1990. ISBN 80-04-23201-9.Bohatcová, Mirjam. Česká kniha v proměnách staletí. 1. vyd. Praha : Panorama, 1990. ISBN 80-7038-131-0.Holešovský, František; Stehlíková, Blanka. Čeští ilustrátoři v současné knize pro děti a mládež. Praha : Albatros, 1989. Holešovský, František. Glosy k vývoji české ilustrace pro děti. Praha : Albatros, 1982. Najbrt, Vladislav; Běhal, Miroslav; Potužáková, Vladislava. Redaktor v tiskárně. 1. vyd. Praha : Novinář, 1979. Hlušička, Jiří. Současná světová grafika : deset brněnských bienále. Praha : Odeon, 1986. Kneidl, Pravoslav. Z historie evropské knihy : Po stopách knih, knihtisku a knihoven. Praha : Nakl. Svoboda, 1989. ISBN 80-205-0093-6.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- 80% aktivní účast na seminářích - splnění všech seminárních úkolů dle pokynů vyučujícího - konzultace a průběžná tvorba KP - prezentace na CD

Garant

Doc. MgA. Kristýna Fišerová