Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Mediální a didakt. ilustrace 2 (KDE / IL2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / IL2 - Ateliér Mediální a didakt. ilustrace 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. seznámení s průběhem semestru, zadání semestrálního úkolu (KP),2. společná korektura v terénu - plenéru - ZOO3. individuální korektura kreseb a maleb v ulicích města,4. kolektivní prezentace dosavadní práce a rozvaha o další aplikaci,5. společná korektura kreseb v interiérech univerzity,6. konzultace, rozpracovanost individuální7. hravý seminář simulující práci na čas, materiálová kresba, frotáž, asambláž z nalezených předmětů,8. konzultace - kontrola rozpracovanosti - kolektivní diskuze nad prací9. kresebná reportáž na téma - jednodenní úkol10. aplikace materiálu do podoby kalendáře11. společná práce - performance na téma světlo a stín,12. konzultace k semestrální práci, příprava zázemí KPZ,13. závěr, hodnocení práce v semestru.Tento ateliérový semestr navazuje na praktické předměty prvního semestru studia, které měly za cíl vybavit studenta základní průpravou v oborech kresba a malba, v práci s grafickými editory apod. a učí studenty aplikovat získané dovednosti do ilustrační tvorby.Výstupy budou využity v projektu kalendáře - například pro město Plzeň, pro Plzeňskou filharmonii, pro Západočeskou univerzitu či jednu z jejích fakult atp.

Získané způsobilosti

Student je schopen aplikovat do ilustrační tvorby dosud nabyté dovednosti:- kresbou vypráví o životě města a lidí v něm - kreslí exteriéry i interiéry města (ulice, nádraží, zastávky tramvají, divadla, obchody, restaurace atd.), zalidněné množstvím postav,- vyjadřuje děj, atmosféru, pohyb, klid,- volí kresbu tužkou, tuší, křídami, kvašem, kresbu kolorovanou akvarelem a další,- vytvořené cykly kreseb a maleb následně využívá v zadaných projetech.

Literatura

antikvariáty a knihovny. encyklopedická literatura. monografie ilustrátorů 19. a 20. století. produkce nakladatelství AULOS. průřezový pohled na současnou polygrafickou produkci. středověká knižní malba ( A. Matějček).

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- komplexní zpracování úkolů od stadia náčrtů až po prezentaci a obhajobu, student sleduje přesah své práce do sousedních oborů, "přeložitelnost" svých sdělení do cizích/jiných jazyků = technik, forem, - 80% aktivní účast na pracovních seminářích,- průběžné plnění a odevzdávání seminárních úkolů dle požadavků vyučujícího,- průběžná práce na semestrálním úkolu (KP),- tvořivý, zaujatý přístup a otevřenost,- schopnost spolupráce v kolektivu,- vypracování a předložení semestrálního úkolu (KP) v požadované kvalitě a v termínu stanoveném vyučujícím,- prezentace.

Garant

Doc. akad. mal. Josef Mištera