Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Mediální a didakt. ilustrace 5 (KDE / IL5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / IL5 - Ateliér Mediální a didakt. ilustrace 5, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.- Úvodní hodina, seznámení s průběhem semestru, zadání tématu SP.2. Tvorba frotáže.3. Tvorba koláže.4. Zapojení grafiti do mediální ilustrace.5. Asambláž, instalace jako materiál, či východisko mediální ilustrace6. Projekt vlastního ateliérového časopisu - možno ve spolupráci s akademií Josefa Škvoreckého7. Konzultace časopisu za přítomnosti designéra časopisů a novin8. - 9. Konzultace práce na časopise.10. Odevzdání atelierového časopisu za přítomnosti designéra časopisů a novin, hodnocení, zadání dalšího projektu.12. Konzultace za přítomnosti pedagoga FAV13. Odevzdání práce - vyhodnocení - příprava na zkouškuVýstupem z tohoto semestru budou společné noviny, časopis, internetové stránky, které studenti Mediální a didaktické ilustrace vytvoří ve spolupráci se studenty Fakulty aplikovaných věd.

Získané způsobilosti

Student:- ilustruje novinové a časopisecké články pro média tištěná i pro internet,- využívá v ilustraci koláž z vlastního či převzatého kresebného a fotografického materiálu,- ilustruje fotografií, asambláží, komputerovou grafikou, frotáží, grafiti, i tradičními materiály kresby a malby pro reprodukci.

Literatura

Bohatcová, Mirjam. Česká kniha v proměnách staletí. 1. vyd. Praha : Panorama, 1990. ISBN 80-7038-131-0.Holešovský, František; Stehlíková, Blanka. Čeští ilustrátoři v současné knize pro děti a mládež. Praha : Albatros, 1989. Holešovský, František. Glosy k vývoji české ilustrace pro děti. Praha : Albatros, 1982. Blažej, Bohuslav. Grafická úprava tiskovin : Učebnice pro 4. roč. střední prům. školy grafické, stud. obor polygrafie. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1990. ISBN 80-04-23201-9.Matějček, Antonín. Ilustrace : se 246 reprodukcemi. Praha : Jan Štenc, 1931. Najbrt, Vladislav; Běhal, Miroslav; Potužáková, Vladislava. Redaktor v tiskárně. 1. vyd. Praha : Novinář, 1979. Hlušička, Jiří. Současná světová grafika : deset brněnských bienále. Praha : Odeon, 1986. Kneidl, Pravoslav. Z historie evropské knihy : Po stopách knih, knihtisku a knihoven. Praha : Nakl. Svoboda, 1989. ISBN 80-205-0093-6.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- splnění všech zadaných úkolů, jejich pravidelná konzultace, - průběžná tvorba a konzultace SP, - v termínu stanoveném pedagogem předložení semestrálního projektu (SP) v konečné podobě, - 75% docházka, - prezentace (odevzdání všech semestrálních prací včetně uložení na CD - v podobě připravené pro tisk - 300dpi, ve formátu pdf.),- znalost grafického ztvárnění (tisku, písma, sazby) z předchozího studia v jiných ateliérech (podmínka pro schopnost další mezioborové spolupráce),- nutná znalost grafických programů Photoshop, Image ready, InDesign.- ev. souběžné studium těchto programů),- prezentace.Bude hodnoceno: zvládnutí myšlenkového pochodu vyprávění, grafická zručnost, výtvarné pojetí, přístup studenta k plnění úkolů během semestru (respektování pokynů pedagoga, píle, důslednost, pracovitost, množství odvedené práce, důsledné dodržování termínů plnění úkolů, celková výsledná úroveň vytvořených prací).

Garant

Doc. akad. mal. Josef Mištera