Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Ilustrace 7 (KDE / IL7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / IL7 - Ateliér Ilustrace 7, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.- Stanovení zásad komunikace v průběhu semestru. Zadání tématu KP.- Tvorba ilustračního materiálu (kreseb, maleb, fotografií ...) jako východiska pro tvorbu ilustrované knihy, plakátu apod.- Průběžná tvorba a konzultace projektu (KP).- Průběžná tvorba a konzultace seminárních prací.Příklady témat seminárních cvičení:- Návrh obálky dětského časopisu.- Návrh prospektu, katalogu.- Ilustrovaná kniha.- Kresebný či malířský plakát.- Návrhy obálek a ilustračního doprovodu knižní edice a další.

Získané způsobilosti

Student bude disponovat kompetencemi pro ilustrování, grafickou úpravu, návrh knižní vazby apod. publikací, učebnic, ilustrovaných knih atd. Dle zadaného úkolu dokáže provést analýzu problematiky, navrhnout více způsobů řešení, zvolit nejideálnější variantu a následně ji použít při tvorbě díla.

Literatura

Blažej, Bohuslav. Grafická úprava tiskovin : Učebnice pro 4. roč. střední prům. školy grafické, stud. obor polygrafie. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1990. ISBN 80-04-23201-9.Bohatcová, Mirjam. Česká kniha v proměnách staletí. 1. vyd. Praha : Panorama, 1990. ISBN 80-7038-131-0.Holešovský, František; Stehlíková, Blanka. Čeští ilustrátoři v současné knize pro děti a mládež. Praha : Albatros, 1989. Holešovský, František. Glosy k vývoji české ilustrace pro děti. Praha : Albatros, 1982. Najbrt, Vladislav; Běhal, Miroslav; Potužáková, Vladislava. Redaktor v tiskárně. 1. vyd. Praha : Novinář, 1979. Hlušička, Jiří. Současná světová grafika : deset brněnských bienále. Praha : Odeon, 1986. Kneidl, Pravoslav. Z historie evropské knihy : Po stopách knih, knihtisku a knihoven. Praha : Nakl. Svoboda, 1989. ISBN 80-205-0093-6.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- 80% aktivní účast na seminářích - splnění všech seminárních úkolů dle pokynů vyučujícího - konzultace a průběžná tvorba KP - prezentace na CD

Garant

Doc. akad. mal. Josef Mištera