Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Komiks a ilustrace pro děti 3 (KDE / KO3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / KO3 - Ateliér Komiks a ilustrace pro děti 3, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní přednáška o komiksových seriálech a zadání semestrálního projektu vícedílného komiksového seriálu (KP).2. Korektury námětu.3. Korektury literárního scénáře.4. Korektury obrázkového scénáře.5. - 6. Realizace ilustrační části.7. - 8. Grafický design celku.9. Řešení obálek a vazby.10. - 12. Tisk, vazba.13. Odevzdání semestrálního projektu (KP) a diskuze o klauzurní práci, kterou bude vlastní textová a ilustrovaná knížka proděti a mládež.V tomto semestru se úkoly v komiksové tvorbě postupně prohlubují. Studenti se dále zdokonalují v tvorbě literárních scénářů komiksů, řeší jejich obrazovou složku, pouštějí se do řešení vícedílného komiksového seriálu, který může být řešen jako řada komiksových sešitů nebo kniha komiksů. V obou případech se jedná o řešení komplexní, kdy student postupuje od námětu přes literární scénář po definitivní řešení souboru včetně typografického řešení i designu a vazby knihy nebo sešitů, pro které student musí vyřešit schránku. V podpůrných přednáškách v rámci ateliéru jsou studenti seznamováni s úspěšnými komiksovými seriály a společně s pedagogem rozebírají strukturu jejich dramaturgie, obsahu a námětu.

Získané způsobilosti

Student bude schopen napsat složitější literární scénář a doplnit jej odpovídající obrazovou složkou. Dokáže vytvořit vícedílný komiksový seriál v podobě komiksových sešitů či knihy komiksů - od námětu přes literární scénář až po definitivní typografické řešení, design a vazbu knihy či sešitů vč. schránky. Spolu s pedagogem dokáže rozebrat strukturu dramaturgie, obsahu a námětu úspěšných komiksových seriálů.

Literatura

Blažej, Bohuslav. Grafická úprava tiskovin : Učebnice pro 4. roč. střední prům. školy grafické, stud. obor polygrafie. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1990. ISBN 80-04-23201-9.Hooked on comix. 2006. Matějček, Antonín. Ilustrace : se 246 reprodukcemi. Praha : Jan Štenc, 1931.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku,- pravidelné zadávání, konzultace a odevzdávání všech seminárních prací v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím,- pravidelné konzultace semestrálního projektu (KP),- předložení semestrálního projektu (KP),- prezentace.

Garant

Doc. Barbara Šalamounová, M.A.