Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Komiks a ilustrace pro děti 4 (KDE / KO4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / KO4 - Ateliér Komiks a ilustrace pro děti 4, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přednáška odborníka na pedagogiku o tvorbě výukových pomůcek a specifických zásadách práce pro různé věkové vrstvy. Zadání ateliérového projektu (KP).2. Korektura námětu, přednáška s příklady zdařilých řešení významných autorů.3. - 4. Korektury literárního scénáře.5. Tvorba obrázkového scénáře a konzultace s odborníky na zvolené téma a na pedagogiku.6. Konzultace obrazových ukázek za přítomnosti zástupců adresátů.7. - 11. Realizace projektu, průběžné konzultace.12. Tisk, vazba.13. Odevzdání semestrální práce, předložení a diskuze o práci klauzurní (KP) na téma "zábavné pohlednice z dovolené".V tomto semestru pokračuje výuka směrem k tvorbě tematicky zaměřených komiksů, hlavní pozornost je věnována aplikaci komiksu do učebnic a didaktických pomůcek s využitím prostředí univerzity a plzeňského science centra Techmania.Studenti absolvují přednášku o základních zásadách tvorby didaktických pomůcek pro děti různých věkových vrstev, pro studenty i pro vzdělávání dospělých. Úkol pak řeší jako společný projekt ve spolupráci s některou z fakult, science centrem Techmania či jinou institucí.Výstupem je sada komiksových sešitů nebo společná kniha či cyklus naučných tabulí na dané téma.

Získané způsobilosti

Student bude schopen (s využitím prostředí univerzity) vytvořit tematicky zaměřený komiks, aplikovatelný do učebnic a didaktických pomůcek. Bude znát základní zásady tvorby didaktických pomůcek pro děti různého věku, pro studenty i pro dospělé.

Literatura

Mazzucchelli, D. Asterios Polyp. Guillaume, Depardieu. Fear(s) of dark. 2009. Tobolka, Zdeněk. Kniha : Její vznik, vývoj a rozbor. Praha : Orbis, 1949. Vakrčka, Alois. Knihařství : technologie ruční vazby pro obor knihař, knihařka. 2. vyd. Praha : SNTL, 1969. Král, Jindřich. Moderní knihařství : souborné zpracování poznatků oboru. 1. vyd. Brno : Knihař, 1999. ISBN 80-901924-8-3.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku,- pravidelné zadávání, konzultace a odevzdávání všech seminárních prací v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím,- pravidelné konzultace semestrálního projektu (KP),- předložení semestrálního projektu (KP),- prezentace.

Garant

Doc. Barbara Šalamounová, M.A.