Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Komiks a ilustrace pro děti 5 (KDE / KO5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / KO5 - Ateliér Komiks a ilustrace pro děti 5, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přednáška odborníka na pedagogiku a zadání semestrálního projektu (SP).2. Skici a konzultace s odborníky z příslušných oborů.3. Konzultace pokročilejších skic za přítomnosti adresátů (děti či studenti dané věkové vrstvy).4. Konzultace s typografem.5. Schválení definitivní varianty a typografického řešení.6. - 9. Realizace definitivy a průběžné konzultace.10. - 11. Tisk a adjustace.12. Odevzdání práce.13. Diskuze o semestrální práci (SP), kterou bude komplexní projekt ilustrované knihy pro děti.V pátém semestru Ateliéru Komiks a ilustrace pro děti studenti realizují v rámci semestrální práce sadu naučných tabulí na dané téma. Obsah bude definován jako společné téma nebo může být akceptováno individuální téma. Společným rysem všech výstupů by mělo být nápadité, zábavné, poutavé a přehledné zpracování informací.Technika realizace může zahrnovat klasické postupy, od klasické kresby různými technikami k malbě, tradičním grafickým technikám, přes koláže a počítačovou kresbu či manipulaci fotografií po fotografie vlastní či převzaté.Příklady témat naučných tabulí: obrázkový slovník, anatomie zvířat či člověka, čtyři roční období, struktura a funkce jednotlivých částí hradu, jak se žilo v době kamenné atp.

Získané způsobilosti

Student bude schopen různými technikami (kresbou, koláží, počítačovou kresbou atd.) vytvořit sadu naučných tabulí na dané téma při dodržení společného rysu všech výstupů - nápaditosti, zábavnosti, přehlednosti zpracování informací.

Literatura

Abel, J., Madden, M. Drawing Words and Writing Pictures, Making Comic. Frost, Lee. Kreativní fotografie od A do Z : více než 70 detailně popsaných fotografických technik. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2003. ISBN 80-251-0086-3.Madden, M. 99 Ways to Tell a Story: Exercises in Style.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- pravidelná docházka na výuku,- pravidelné zadávání, konzultace a odevzdávání všech seminárních prací v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím,- pravidelné konzultace semestrálního projektu (SP),- předložení konečné verze semestrálního projektu (SP) v požadované kvalitě a v termínu stanoveném vyučujícím,- prezentace.

Garant

Doc. Barbara Šalamounová, M.A.