Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Storyboard (KDE / KOST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / KOST - Storyboard, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní seznámení s obsahem semestru a základními zásadami tvorby storyboardu.2. Diskuze nad vstupními materiály.3. Skici prostředí a figur.4. Kompozice jednotlivých záběrů.5. Ukázky definitivního výtvarného řešení.6. Diskuze o problematice technického scénáře.7. - 10. Tvorba technického scénáře.11. - 13. Semestrální práce. Prezentace příkladů technických scénářů spolu s ukázkami realizovaných filmů.Diskuze nad semestrálními pracemi.V předmětu Storyboard se studenti seznamují se základními zásadami budování storyboardu pro komiksový příběh.Tvorba storyboardu navazuje na vypracovaný literární scénář a rozvádí jej do scénáře obrázkového. Studenti v něm hledají základní podobu prostředí i jednotlivých figur, které v ději vystupují a působí. Postupně vytvářejí scénosled a chronologii příběhu, dělí vyprávění na část obrazovou a textovou. Během práce na storyboardu se také tříbí výtvarná forma komiksu a jeho technická podoba. V závěru semestru se student seznamuje s přípravou technického scénáře.

Získané způsobilosti

Student bude ovládat základní zásady tvorby storyboardu pro komiksový příběh - dokáže navázat na literární scénář, rozvést jej do obrázkového scénáře (nalézt základní podobu prostředí i figur, vytvořit scénosled a chronologii příběhu, dělit vyprávění na obrazovou a textovou část) a vypracovat technický scénář.

Literatura

Dutka, E. Animovaný film, Úvod do scenáristiky animovaného filmu. Novotný, David Jan. Chcete psát scénář?. I., Základy dramaturgie. Praha : Akademie múzických umění, 2000. ISBN 80-85883-52-X.Field, Syd. Jak napsat dobrý scénář : základy scénáristiky. Praha : Rybka Publishers, 2007. ISBN 978-80-87067-65-9.Propp, Vladimir J. Morfologie pohádky a jiné studie. 1. vyd. Jinočany : H & H, 1999. ISBN 80-86022-16-1.Bláha, z., Dufek, J., Cielová, H. Základní pojmy filmové a televizní dramaturgie I. díl.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná docházka na výuku,- pravidelné vypracovávání, konzultace a odevzdávání všech zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím.Požadavky na absolvování zkoušky:- předchozí získání zápočtu,- úspěšné absolvování zkoušky.

Garant

Doc. Barbara Šalamounová, M.A.