Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafický design obalu 1 (KDE / KTGD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / KTGD1 - Grafický design obalu 1, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky oboru2. Plošná a prostorová kompoziční cvičení.3. Prostorové tiskoviny.4. Dialog plochy a objemu.5. Výtvarná stylizace.6. Plošnost, statika, dynamika a exprese v barevném poli nosných motivů.7. Uspořádání a grafická úprava publikací.8. Práce se sazebním obrazcem.9. Písmo a typografická pravidla.8. Práce s textem a fotografií. Technické požadavky a výtvarné možnosti.9. Úpravy fotografií, řešení komplikací s barvami.11. - 12. Seminární projekt.13. Obhajoba a hodnocení projektu.

Získané způsobilosti

Studenti:- vysvětlí užití oboru grafický design ve vztahu k tištěným médiím a k obalovému designu,- vyřeší koncepčně i technicky zadané úkoly ve vztahu ke knižní kultuře, grafickému designu, polygrafii,- aplikuje znalosti a dovednosti základních nástrojů grafických a sázecích editorů.

Literatura

Bohatec, M. Konstruktivistická teorie knižní tvorby. Muzika, F. Krásné písmo. Praha, 1963. Rossman, Z. Písmo a fotografie v reklamě. Engelmann, Bernt; Jehl, Iska; Sedlatschek, Hubert. SchriftWerk : Handbuch zur Gestaltung mit Typografie und Layout. 1. Aufl. Donauwörth : Auer, 2005. ISBN 3-403-04316-9.Fabel K. Současná typografie. Odeon Praha, 1981. Hlavsa O. Typografia I. - iii. Wilson/Harwey/Loewy. 1000 způsobů zpracování písma. Slovart, 2005.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- Pravidelná aktivní účast ? min. 80%.- tvorba, plnění a odevzdání všech zadaných dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím.- Předložení a obhajoba semestrálního projektu.

Garant

akad. mal. Ditta Jiřičková