Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Techniky a tech. malby a jejich hist. 1 (KDE / MAT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / MAT1 - Techniky a tech. malby a jejich hist. 1, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pigmenty.2. Typy podkladů.3. Pryskyřice, balzámy.4. Vosky a asfalty.5. Klihy a škroby.6. Oleje.7. Akvarel.8. Kvaš.9. Tempery rozpustné a nerozpustné.10. Úpravy podkladů pro temperu, imprimitury.11. Vaječná emulze.12. Vosková emulze, fixáže.13. Závěrečné shrnutí.

Získané způsobilosti

Studenti prostřednictvím ukázek konkrétních technik, materiálů a demonstrací na příkladech z historického vývoje malířství:- charakterizují techniky a technologie výroby a přípravy materiálů, které spoluurčovaly slohové proměny malby,- rozpoznají a charakterizují malířské techniky v malbě na přenosných podložkách i v malbě nástěnné,- charakterizují pigmenty a další suroviny pro úpravu povrchů pro malbu, pojítka barev, fixáže a povrchové úpravy,- vyjmenují různé typy podkladů, popíší techniky s vodu ředitelnými barvami na papírové nebo dřevěné podložce.-

Literatura

Hégr, Miloslav. Malba, materiály a techniky. Petr, František. Malířské techniky. Hřebíčková, Barbora. Recepty starých mistrů aneb malířské postupy středověku. Slánský, B. Technika malby. Paseka, 2005. Losos, Ludvík. Techniky malby. 1. vyd. Praha : Aventinum, 1994. ISBN 80-85277-03-4.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná docházka na výuku,- plnění, konzultace a předložení všech zadaných dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím.

Garant

akad. mal. Vladivoj Kotyza