Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Techniky a tech. malby a jejich hist. 2 (KDE / MAT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / MAT2 - Techniky a tech. malby a jejich hist. 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Podklady obrazů na plátně.2. Technika olejomalby.3. Laky.4. Enkaustika.5. Podmalba.6. Lazury.7. Exkurze do galerie 2.8. Podklady pro nástěnnou malbu.9. Fresco, secco, malba na vápenném nátěru.10. Klihová, kaseinová nástěnná malba.11. Sgrafito, barevné sgrafito.12. Stucco lustro.13. Exkurze do objektů s nástěnnými malbami.

Získané způsobilosti

Studenti prostřednictvím představení technik a materiálů formou praktických ukázek a demontrací na příkladech z historického vývoje malířství:- rozpoznají nové materiály a nové malířské technologie,- především popíší malbu s olejovým pojítkem a malbu na podložce napnutého malířského plátnu na rámu,- rozpoznají a vyjmenují původní techniky malby nástěnné, její varianty i příbuzné techniky, vč. polychromií plastických prvků,- objasní velkoplošné malby divadelních a filmových dekorací.

Literatura

Toroň, Jiří. Materiály a praktická technologie v malbě. Praha : Akademie výtvarných umění v Praze, 1984. Vaněček, Ivan. Nástěnné malby. Petr, František. Olejomalba a enkaustika. Kolektiv autorů. Sgrafito 16. - 20. století. Rambousek, Jan. Slovník a receptář malíře-grafika. 1. vyd. Praha : Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1954.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná docházka na výuku,- předložení všech zadaných dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínu stanoveném vučujícím,- účast na exkurzi.

Garant

akad. mal. Vladivoj Kotyza