Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér preinkubace 2 (KDE / MGAP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / MGAP2 - Ateliér preinkubace 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení studentů s projektem Preinkubace, první kontakt se zadavatelem projektu, prezentace zadavatele, formulace zadání projektu, definice cílů, seznámení s výsledky průzkumu trhu apod.2. Vybudování studentský týmů. Exkurze ve firmě zadavatele a seznámení s technologickými a materiálovými limity zakázky.3. Rešerše a upřesnění zacílení projektu.4. První ideové skicy a zdůraznění hlavních směrů řešení. Vyladění struktury týmu na základě ideových skic.5. Rozvíjení zúženého počtu variant - přestavění týmu podle počtu variant.6. Výběr jedné z variant k realizaci a přeskupení týmu pro finalizaci vybraného návrhu.7. Dopracování vybrané varianty a přerozdělení práce pro dotažení tvorby vizualizace modelů či maket.8. Dotažení vizualizace a tvorba modelů či maket. Vyladění týmu pro práci na definitivě.9.-12. Práce na definitivě. Příprava veřejné prezentace a rozdělení úkolů v týmu.13. Veřejná prezentace a obhajoba realizace za přítomnosti vedoucího projektu a zadavatele. Vyhodnocení projektu v rámci týmů.

Získané způsobilosti

Student:- komunikuje se zadavatelem projektu, respektuje požadavky zadavatele,- formuluje výsledky průzkumu trhu,- aktivně napomáhá budování oborového realizačního týmu, absolvuje exkurzi ve firmě zadavatele,- ve stanovených termínech předloží skici, z více variant navrhne nejvhodnější řešení,- zvolí a dopracuje vybranou variantu,- vyhotoví vizualizace, modely či makety,- projekt veřejně na profesionální úrovni odprezentuje a obhájí.

Literatura

Literatura bude zadána vedoucím projektu v souladu s konkrétním tématem projektu.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu:- účast na seminářích,- splnění a předložení všech zadaných průběžných ateliérových úkolů (seminárních prací) v rozsahu a v termínech stanovených vyučujícím.Požadavky pro absolvování zkoušky:- předchozí úspěšné získání zápočtu,- průběžné práce na semestrálním projektu,- povinné korektury,- odevzdání semestrálního projektu,- prezentace.

Garant

Doc. akad. mal. Josef Mištera