Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ilustrace a grafika 2 (KDE / MGIG2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / MGIG2 - Ilustrace a grafika 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento předmět si student navazujícího magisterského studia může zapsat jako svůj tzv. druhý ateliér.1. - 13.Bibliofilie.Volba textu, volba žánru.Skicování ilustrace ke zvolenému textu a žánru.Realizace knihy v grafické dílně ve zvolené grafické technice.Průběžné zadávání, korektury, konzultace a odevzdávání dílčích seminárních úkolů.Průběžná tvorba, korektury a konzultace semestrálního projektu.Odevzdání semestrálního projektu.Prezentace.

Získané způsobilosti

Student bude vybaven kompetencemi pro aplikovanou ilustrační a knižní tvorbu v širším měřítku. Bude ovládat tvorbu bibliofilií (skicování ilustrace, realizace knihy v grafické dílně). Bude disponovat širším výtvarným myšlením směrem ke kresbě, malbě a grafice. Své zkušenosti dokáže uplatnit při tvorbě bibliofilií, bude schopen navrhnout více variant řešení zadaného úkolu, zvolit nejvhodnější variantu a následně ji aplikovat při realizaci díla.

Literatura

V sérii předmětů větve Ilustrace a grafika se pohybujeme na širším poli ilustrační tvorby. Výběr žánrů od poezie přes historický román, sci-fi, po beletrii klasickou či současnou. Pro všechny projekty je společné to, že na konci našeho snažení by měla být ilustrovaná kniha, vytištěná, buď digitální nebo nějakou klasickou grafickou technikou (malonákladová bibliofilie), s vyřešeným designem a vazbou. Setkáme se zde také s tvorbou autorských knih a objektů vycházejících z knihy. Do rámce této větve také patří tvorba grafická, kresebná či malířská, orientovaná k literárnímu tématu. Výuka individuálně vychází z orientace studenta.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná aktivní účast na seminářích,- odevzdání v požadované kvalitě a rozsahu všech dílčích seminárních úkolů.Požadavky na absolvování zkoušky:- předchozí získání zápočtu,- povinná invence, - vypracování a odevzdání semestrálního projektu,- prezentace.

Garant

Doc. akad. mal. Josef Mištera