Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digit. a počítačové zprac. fotografie 2 (KDE / UFDG2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / UFDG2 - Digit. a počítačové zprac. fotografie 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina, rekapitulace minulého semestru.2. Zadání přípravy semestrálního projektu - kapesního manuálu možností digitálního zpracování fotografie.3. Složitější digitální úpravy fotografie 1.4. Práce s vrstvami.5. Masky.6. Výběry.7. Kalibrace tiskových zařízení.8. Tisk - optimalizace tisku.9. Barva.10. Kvalita.11. - 12. Práce na katalogu - manuálu.13. Odevzdání semestrální práce.Studenti v návaznosti na znalosti a řemeslné zkušenosti z předchozího ročníku se učí složitějším digitálním úpravám digitální fotografie. Praktickým výstupem z tohoto semestru je malý kapesní katalog možností digitálního zpracování fotografie zahrnující výsledky výuky v obou semestrech.

Získané způsobilosti

Student teoreticky i prakticky ovládá správu barev, problematiku tisku a kalibrace různých tiskových zařízení. Vyřeší složitější digitální úpravy digitální fotografie, aplikuje práci s vrstvami, výběry a maskami. Vytvoří kapesní katalog možností digitálního zpracování fotografie.

Literatura

Künne, Christoph. Adobe Photoshop: Úpravy barev. Brno : Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1578-7.Baumann, Hans D. Adobe Photoshop: Zostřování a rozostřování. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1577-0.Katrin Eismann. Retuš a restaurování fotografií. Fraser Bruce. Správa barev. 2006. Fraser, Bruce; Bunting, Fred; Murphy, Chris. Správa barev : průvodce profesionála v grafice a pre-pressu. Brno : Computer Press, 2003. ISBN 80-722-6943-7.Katrin Eismann. Výběry, masky a montáž.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu:- pravidelná docházka na výuku- splnění všech zadaných dílčích seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícímPožadavky na absolvování zkoušky:- předchozí získání zápočtu- úspěšné splnění zadaného semestrálního projektu v požadované kvalitě a v termínu stanoveném vyučujícím

Garant

Mgr. Petr Vrobel