Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Vizuální komunikace 2 (KDE / VK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / VK2 - Ateliér Vizuální komunikace 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení se strukturou semestru a zadání velkého celosemestrálního projektu (KP), piktogramů pro zoologickoua botanickou zahradu.2. Kresba v plenéru.3. Konzultace, kreslení a fotografování prostředí v zoo a botanické zahradě.4. - 5. Komprimace vizuální informace do podoby znaku, piktogramu.6. - 7. Vytvoření konzistentního souboru piktogramů zvířat a rostlin.8. - 9. Vytvoření posterů prezentujících piktogramy.10. - 12. Vytvoření katalogu piktogramů.13. Zhodnocení semestru, předložení KP.V tomto semestru se studenti naučí zacházet se znakem jako zhuštěným - koncentrovaným vizuálním sdělením. Studenti vytvářejí piktogramy pro zoologickou zahradu, botanickou zahradu či obdobné instituce, které svým zaměřením a obsahem vycházejí tomuto úkolu vstříc. Na počátku studenti kreslí, skicují a fotografují v zoologické či botanické zahradě, aby mohli posléze tyto své kresby využít jako východisko zjednodušené, zhuštěné, znakové kresby - vizuální informace k tvorbě piktogramu. Důraz je kladen na to, aby vytvořený znak skutečně prošel procesem stylizace ve smyslu koncentrování obsahu kresby tak, aby při maximálním zjednodušení neztrácela vnitřní náboj, atmosféru atd.

Získané způsobilosti

Posluchač bude schopen:- určit základní parametry vizuálního uměleckého díla, - interpretovat základní východiska,- vyvodit příslušné pojmy, - analyzovat vizuální projevy,- zařadit příslušné vizuální dílo.

Literatura

Silvestrová, M. Český filmový plakát 20. století. Moravská galerie v Brně. ISBN 80-7027-125-6.Font. Reklamní grafika a DTP. Praha : Kafka design, 1994. Novum, world of graphic design. Typo, typografie, grafický design, vizuální komunikace.

Požadavky

Požadavky pro absolvování zkoušky: - pravidelná aktivní účast - min. 80%,- průběžné plnění, konzultování a odevzdávání všech zadaných seminárních úkolů,- průběžné konzultace, tvorba a předložení KP,- prezentace.

Garant

Doc. akad. mal. František Steker