Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Vizuální komunikace 3 (KDE / VK3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / VK3 - Ateliér Vizuální komunikace 3, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s obsahem semestru a základní zásady řešení výstavního projektu, zadání tématu semestrálního projektu - KP.2. Rešerše.3. - 4. První skici, fotografie prostoru, varianty řešení.5. Rozdělení úloh, rozdělení prostoru.6. Definitivní varianty řešení.7. Vizualizace jednotlivých prezentací.8. Maketa - makety.9. Plakáty.10. Pozvánky.11. Ročenky.12. Kompletace a vytištění materiálu. Společná diskuze se studenty dalších oborů.13. Zhodnocení semestru.Studenti řeší prostorový projekt prezentace výtvarných děl v rozsáhlejším výstavním projektu, učí se koncipovat školní prezentaci závěrečných, semestrálních a klauzurních prací všech oborů v prostorách budovy Ústavu umění a designu tak, aby vytvořili pro každý z různorodých oborů optimální prostředí a zároveň prostor a výstava jako celek nepůsobily roztříštěně, ale naopak kompaktně a příjemně. Součástí úkolu jsou plakáty, propagující jednotlivé speciální ateliéry i výstavu jako celek, pozvánky na výstavu a úprava brožur - ročenek jednotlivých oborů, které bude možné propojit jako moduly do publikace jedné. Součástí úlohy jsou různé formy poutačů použitelných uvnitř i vně budovy.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni řešit prostor rozlehlejší výstavy (umění či průmyslových produktů) při zachování stejnorodosti projektu. Dokáží v interakci se zákazníkem pracovat komplexním a profesionálním přístupem.

Literatura

Graphis, the International Magazine of Design and Communications. Engelmann, Bernt; Jehl, Iska; Sedlatschek, Hubert. SchriftWerk : Handbuch zur Gestaltung mit Typografie und Layout. 1. Aufl. Donauwörth : Auer, 2005. ISBN 3-403-04316-9.Hlavsa, Oldřich. Typographia. Praha : Státní nakladatelství technické literatury, 1981. Hlavsa, Oldřich; Wick, Karel; Šetlík, Jiří. Typographia. 3. Praha : SNTL, 1986. Wilson/Harwey/Loewy. 1000 způsobů zpracování písma. Slovart, 2005.

Požadavky

Podmínky pro absolvování zkoušky: - pravidelná aktivní účast - min. 80%,- průběžné plnění, konzultování a odevzdávání všech zadaných seminárních úkolů,- průběžné konzultace, tvorba a předložení KP,- prezentace.

Garant

Doc. akad. mal. František Steker