Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy graf. editorů pro výtvar. tvorbu (KDE / ZGE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / ZGE - Základy graf. editorů pro výtvar. tvorbu, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 13.Úvodní hodina, zadání úkolů.Photoshop - možnosti práce s výběry, maska, základy práce s barvou a vrstvami.Photoshop - pokročilé techniky práce s barvou, režimy prolínání.Photoshop - pokročilé techniky práce s vrstvami, masky, ořezové skupiny.Photoshop - retušování fotografií.Illustrator - základy tvorby objektů (tahy, výplně).Illustrator - základy transformace objektů.Seminář se nebude konat z pracovních důvodů/ samostatná práce studentů.Illustrator - práce s barvou.Illustrator - práce s vrstvami.Kombinace mezi programy Photoshop a Illustrator.Kreativní práce s programy.Kreativní práce s programy.

Získané způsobilosti

Student bude připraven využívat naučené postupy v kombinaci s dostupnými technologiemi k vytváření statického obrazu pro jejich pozdější využití v kombinaci s multimediálními aplikacemi.Bude schopen pracovat se základními programy pro DTP, bude disponovat teoretickými znalostmi problematiky digitálního obrazu.

Literatura

Vlach, Martin; Švéda, Petr. Adobe InDesign 2 : uživatelská příručka. Vyd. 1. Praha : Computer Press, 2002. ISBN 80-7226-750-7.Kadavý, Dušan. Adobe Illustrator 10 : oficiální výukový kurz. Frost, Lee. Kreativní fotografie od A do Z : více než 70 detailně popsaných fotografických technik. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2003. ISBN 80-251-0086-3.Willmore, Ben. Velká kniha k Adobe Photoshop 7.0 : manuál k programu a škola výtvarných technik. 1. vyd. Praha : Computer Press, 2002. ISBN 80-7226-745-0.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu: - pravidelná aktivní účast na seminářích,- průběžné odevzdávání zadaných seminárních úkolů včetně pravidelného předkládání ke konzultacím,- realizace a odevzdání projektu.

Garant

Mgr. Petr Vrobel