Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fotografie 2 (KVU / 9ZFO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / 9ZFO2 - Fotografie 2, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Orientační obsah jednotlivých seminářů (může být modifikováno pedagogem během výuky):1. Úvod do ateliérové techniky2. Fotografování portrétu3. Fotografování portrétu4. Fotografování portrétu5. Fotografování figury6. Fotografování figury7. Fotografování figury8. Fotografování zátiší9. Fotografování zátiší10. Fotografování zátiší11. Abstraktní fotografie12. Abstraktní fotografie13. Abstraktní fotografie

Literatura

Sawyer, Ben; Aitken, Peter G.,; Pronk, Ron. Digitální fotografie. Praha : Computer Press, 1999. ISBN 80-7226-185-1.Mrázková, Daniela; Remeš, Vladimír. Cesty československé fotografie : Vyprávění o historii čs. fotografie prostřednictvím životních a tvůrčích osudů vybraných osobností a mezních vývojových okamžiků. Praha : MF, 1989. ISBN 80-204-0015-X.Novák, Jan. Digitální fotografie a video v praxi. Praha : Grada, 2001. ISBN 80-247-9071-8.Fotovideo. Praha : ATEMI, 1999. Mrázková, Daniela. Příběh fotografie : Vyprávění o historii světové fotografie prostřednictvím životních a tvůrčích osudů významných osobností a mezních vývojových okamžiků. Praha : MF, 1985. J. Šmok. Teorie skladby fotografického obrazu. skripta ITF FPF SU, Opava, 1998. Tvůrčí fotografie : praktická ilustrovaná příručka. Praha : Slovart, 1997. ISBN 80-7209-029-1.John Hedgecoe. Velká kniha fotografie. Svojtka a Vašut, 1996. nullO. Neff, J. Březina, P. Podhajský. Zpracování digitální fotografie. IDF, 2003.

Požadavky

Požadavky na posluchače pro úspěšné absolvování kurzu - (posluchač musí nejdříve získat zápočet a teprve poté může přistoupit ke zkoušce):Požadavky pro udělení zápočtu:Odevzdání prací z jednotlivých lekcí na CD (ke každému ze 4 témat 12 ukázkových fotografií), pravidelná docházka na semináře, splnění semestrálních úkolů, aktivní práce v hodinách.Požadavky pro absolvování zkoušky:Předchozí úspěšné získání zápočtu. Výběr jednoho z témat a vytvoření fotografického cyklu 12 fotografií (půjde o fotografie, které patří k sobě, rozvíjí např. jedno téma, tvoří celek, vyjadřují názor, myšlenku autora). Soubor odevzdat na CD i formou fotografií nebo kvalitních tisků pro výstavní účely (formát fotografií bude upřesněn při úvodní hodině).Podmiňující kurz: Posluchač musí nejdříve úspěšně absolvovat podmiňující kurz CZFO1.

Garant

Vojtěch Aubrecht