Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Serigrafie (KVU / ASER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / ASER - Serigrafie, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina, vymezení obsahu předmětu, úvod do problematiky tisku přes šablonu, nástrojů a používaných materiálů. Vysvětlení vztahu disciplíny k ostatním disciplínám a proporčního vztahu současné pozice disciplíny k polygrafické praxi.2. Příprava na realizaci semestrálního projektu.3. - 4. Realizace semestrálního projektu - šablona.5. Realizace semestrálního projektu - šablona přímá na sítu.6. Realizace semestrálního projektu - šablona nepřímá na sítu.7. Exkurze.8. Realizace semestrálního projektu - fotomechanický přenos.9. Realizace semestrálního projektu - rastrový čtyrbarvotisk.10. - 13. Realizace vlastního projektu - samostatná práce.Po zasvěcení do technologie serigrafie studenti realizují pod vedením pedagoga projekt, který si přináší ze svého speciálního ateliéru. Toto předpokládá jednak součinnost pedagoga s vedoucím speciálního ateliéru, a to již před začátkem semestru, a jednak v rámci možností a bezpečnostních předpisů též postupně stále více samostatnou práci studenta.

Získané způsobilosti

Student chápe pozici této disciplíny v historickém kontextu, vztahu k ostatním disciplínám a užití téhož principu v polygrafické praxi. Dokáže identifikovat jednotlivé pracovní postupy vedoucí ke znovuvytvoření obrazu. Student je schopen zvolit optimální prostředek k realizaci svého tvůrčího záměru - vybrat nejvhodnější postup.

Literatura

Tetiva, Vlastimil. Česká kresba 20. století ze Sbírek Alšovy jihočeské galerie : Katalog výstavy, Hluboká nad Vltavou, květen-září 1984. Hluboká nad Vltavou : Alšova jihočeská galerie, 1984. Jůna, L. Lept a příbuzné techniky. Rambousek, Jan. Litografie a ofset. 1948. Krejča, Aleš. Techniky grafického umění : Průvodce pracovními postupy a dějinami originální tiskové grafiky. Praha : Artia, 1981.

Požadavky

Požadavky na udělení zápočtu: - aktivní účast na seminářích, - účast na seminářích min. 80%, - účast na exkurzi, - realizace praktických cvičení (dílčích seminárních úkolů) v rozsahu odpovídajícímu zadání, - předložení závěrečné semestrální práce (projektu).

Garant

MgA. Mgr. Bedřich Kocman