Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér Animovaná a interaktivní tv. 3 (KVU / AT3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / AT3 - Ateliér Animovaná a interaktivní tv. 3, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zadání tématu semestrálního projektu (KP)2. - 5. Animovaná cvičení s použitím hudby - clipy, znělky6. - 7. Scénář a technické zkoušky vybraného projektu8. - 10. Vlastní realizace ve vybrané technice11. - 13. Finalizace a obhajoba projektu (KP)Ukázky z animovaných filmů, které jsou charakteristické pro právě použitou animační technologií.Během semestru studentů průběžně plní, konzultuje a odevzdávané zadané seminární úkoly v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím.

Získané způsobilosti

Student:- rozšíří si dosavadní dovednosti o postupy a techniky v oblasti 2D animace (filmové i PC animace),- pracuje v technice kreslené, ploškové, předmětové animace, práce se sypkými materiály apod., v pixilaci,- studuje anatomii pohybu pro uvedené techniky- je seznámen se zásadami střihu,- ovládá úlohu a zásady užití zvuku a hudby- vyřeší realizaci hudebního klipu nebo znělky v technologii - PC animace, kresba, ploška, pixilace, fotografie.

Literatura

krátké ukázky z mnoha animovaných filmů, které jsou charakteristické právě použitou animační technologií. Dutka, Edgar. Scenáristika animovaného filmu ; Minimum z historie české animace. Praha (1 vyd.), 2002. Wiedemann, Julius. Animation Now!. Hong Kong : Taschen, 2007. ISBN 978-3-8228-3789-4.Urc, Rudolf. Animovaný film. Bratislava : Osveta, 1980. Poš, J. Český animovaný film. Boček, Jaroslav. Jiří Trnka : Historie díla a jeho tvůrce. Praha : Státní nakladatelství krásné literatury a umění, 1963. Kubíček, Jiří. Úvod do estetiky animace. Praha : Akademie múzických umění, 2004. ISBN 80-7331-019-8.Dovnikovič, B. Základy kreslené animace. Valušiak, Josef. Základy střihové skladby. V Praze : FAMU, 2005. ISBN 80-7331-039-2.

Požadavky

Požadavky na absolvování zkoušky:- komplexní zpracování úkolů od stadia náčrtů až po prezentaci a obhajobu, student sleduje přesah své práce do sousedních oborů, "přeložitelnost" svých sdělení do cizích/jiných jazyků = technik, forem, - 80% aktivní účast na pracovních seminářích,- průběžné plnění a odevzdávání všech zadaných seminárních úkolů v požadované kvalitě a v termínech stanovených vyučujícím,- průběžná práce na semestrálního úkolu,- tvořivý, zaujatý přístup a otevřenost,- schopnost spolupráce v kolektivu,- vypracování semestrálního úkolu,- prezentace.

Garant

Prof. akad. mal. Jiří Barta