Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy kamerového snímání (KVU / ATKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVU / ATKS - Základy kamerového snímání, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základy postupů kamerového snímání (kreslený, loutkový a hraný film).2. - 3. Základní fyzikální pojmy ve filmu.4. - 5. Technologie různých typů a možností snímaní animovaného filmu s důrazem na "ruční animaci".6. - 7. Technologický proces realizace a postprodukce animovaného filmu a možnosti zásahu do obrazu během apo natáčení díla.8. Osvětlení animovaných scén a základy souvislosti mezi scénografií a "kamerou" v animovaném díle.9. - 10. Historické a současné technologie, využití tradičních postupů a možnosti v současné digitální technologii.11. Základy digitálního snímání s preferencí optického zobrazování.12. - 13. Filmové pomůcky a praktické zkušenosti z natáčení realizovaných animovaných děl.

Získané způsobilosti

Student:- aplikuje znalosti a dovednosti základů postupů kamerového snímání pro kreslený, loutkový a hraný film, - ovládá specifické prostředky kamery v animovaném filmu ve smyslu tvůrčím i technickém,- odborně komunikuje s pracovníky v postprodukci, s nimiž při své tvorbě spolupracuje,- pochopí práci kameramana, s jehož prací se setkává,- rozpozná méžnosti a limity tvorby animovaného obrazu,- řeší technologie a techniky animovaného filmu.

Literatura

Long, Ben; Schenk, Sonja. Velká kniha digitálního videa. Brno : CP Books, 2005. ISBN 80-251-0580-6.Baran, L. Zázraky filmového obrazu. Praha, 1989. Stránský, Antonín; Levinský, Otto. Film a filmová technika. Praha : SNTL, 1974. Myslík, Jiří. Kapitoly z trikové techniky. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1988. Jiřík, Vlastimil. Kinematografický obraz. Díl 2. Jinočany : H & H, 1994. ISBN 80-85787-58-X.Jiřík, Vlastimil. Kinematografický obraz. I. díl. Praha : H & H, 1994. ISBN 80-85787-57-1.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu:- 70% účast na seminářích,- vypracování a úspěšné odevzdání v požadované kvalitě všech zadaných dílčích seminárních úkolů,- vypracování a odevzdání semestrálního úkolu (projektu),- dodržování termínů odevzdání zadaných dílčích úkolů i semestrálního úkolu.

Garant

MgA. Ladislav Moulis, Ph.D.